Ζούκερμπεργκ: Θέλω οι κόρες μου να είναι περήφανες για το έργο του πατέρα τους

Συνέντευξη στο CNN έδωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην οποία αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα και το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica ενώ δεν δίστασε να πεί πως “Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν θα πρέπει να δεχτούμε ρυθμίσεις. Υπάρχουν πράγματα όπως η ρύθμιση της διαφάνειας των διαφημίσεων, που θα ήθελα να δω”.

Στη συνέντευξη του ο Μ. Ζούκερμπεργκ τόνισε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, ύστερα από μια καταστροφική εβδομάδα για το διάσημο κοινωνικό δίκτυο. “Είμαι ευτυχής να το κάνω αν είναι αυτό που πρέπει να γίνει, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook για να συνεχίσει “αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε το πρόσωπο που θα έχει τις περισσότερες γνώσεις πάνω στο θέμα. Αν αυτό το πρόσωπο είμαι εγώ, τότε θα είναι χαρά μου να πάω”. 

ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως η εταιρεία θα προσεγγίσει και ειδοποιήσει “όποιον έχει επηρεαστεί από την κλοπή των δεδομένων του” και την εκμετάλλευση τους από την Cambridge Analytica, ένας αριθμός που υπολογίζεται πως είναι κοντά στα 50.000.000 χρήστες. “Και προχωρώντας, όταν εντοπίζουμε εφαρμογές που κάνουν παρόμοια πράγματα, θα διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να βγούμε και να ενημερώσουμε τους χρήστες και τότε”, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ .

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε στο CNN πως το Facebook έμαθε για πρώτη φορά την παραβίαση των δεδομένων το 2015, όταν προσεγγίστηκαν από δημοσιογράφους της The Guardian.

Ο Aleksandr Kogan, ένας επιστήμονας δεδομένων, είχε δημιουργήσει ένα κουίζ προσωπικότητας στο Facebook που του έδωσε πρόσβαση σε δεκάδες εκατομμύρια δεδομένων των χρηστών, τα οποία στη μοιράστηκε με την Cambridge Analytica.

Όταν το Facebook έλαβε γνώση των προσπαθειών του Kogan, ο Ζούκερμπεργκ  είπε ότι η εταιρεία απαγόρευσε την εφαρμογή του Kogan και ζήτησε από τον Kogan και την Cambridge Analytica να παράσχουν επίσημη πιστοποίηση ότι είχαν διαγράψει τα δεδομένα.

“Νομίζω ότι όταν το κοιτάμε εκ των υστέρων αυτό ήταν σαφώς ένα λάθος”, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ  . 

Είπε ότι το Facebook έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Cambridge Analytica και την πιστοποίησή τους. Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το Facebook θα διεξάγει τώρα εγκληματολογικούς ελέγχους.

Ο ιδρυτής του Facebook επίσης παραδέχτηκε πως το κοινωνικό δίκτυο θα έπρεπε να έχει κάνει καλύτερη δουλειά στον έλεγχο και την διαχείριση των Ρωσικών παρεμβολών ή των ψεύτικων ειδήσεων στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Ερωτηθείς αν η εταιρεία είχε «κάνει αρκετά καλή δουλειά», ο Ζούκερμπεργκ είπε, «Είναι σαφές ότι το 2016 δεν ήμασταν τόσο “από πάνω” σε πολλά θέματα όπως πρέπει να κάνουμε πάντα, είτε αυτό ήταν η ρωσική παρέμβαση είτε ήταν τα ψεύτικα νέα. Η αλήθεια είναι πως αν αυτό που κάνουμε δεν είναι και πυρηνική φυσική, είναι αρκετά σκληρή να κάνουμε δύσκολη τη δουλειά αυτών που θέλουν να κάνουν παρεμβολές στις εκλογές”.

Τέλος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε πως από την στιγμή που έγινε πατέρας και μετά, άλλαξε ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα, ενώ άλλαξε και η γενικότερη θεώρηση της ζωής του.

“Τώρα, ξέρετε, πραγματικά ενδιαφέρομαι μόνο για να οικοδομήσω κάτι που τα κορίτσια μου θα μεγαλώσουν και θα είναι περήφανα για μένα”, είπε. “Αυτή είναι πια η φιλοσοφία μου σε αυτή την περιόδο της ζωής μου, όταν εργάζομαι πάνω σε πολλά δύσκολα πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, γυρίζω σπίτι και απλά ρωτώ τον εαυτό μου:« Τα κορίτσια μου θα είναι περήφανα για αυτό που έκανα σήμερα; ‘”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ