Αμερικανικοί εμπορικοί σύλλογοι προειδοποιούν τον Τραμπ να μην επιβάλει δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Με επιστολή τους προς τον Ντόναλντ Τραμπ, 45 ενώσεις από τους κλάδους του λιανικού εμπορίου, της τεχνολογίας, της αγροτικής οικονομίας, αλλά και της βιομηχανίας καταναλωτικών προϊόντων των ΗΠΑ ζητούν να μην προχωρήσει σε επιβολή δασμών στις κινεζικές εξαγωγές.

Η κυβέρνηση Τραμπ προσανατολίζεται στο να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές από την Κίνα ύψους 30 έως 60 δις δολαρίων, επικεντρώνοντας στους τομείς τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Στην επιστολή υποστηρίζεται πως αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην αμερικανική οικονομία, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η επιβολή δασμών θα επιφέρει αντίποινα που θα πλήξουν την αγροτική οικονομία, τα καταναλωτικά αγαθά, αλλά και την εξαγωγή υπηρεσιών.

«Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει μετρημένες ενέργειες, σύμφωνες με τις διεθνείς υποχρεώσεις που να ωφελούν το εμπορικό ισοζύγιο και τους επενδυτές στις ΗΠΑ, αντί να τιμωρούν τον αμερικανικό καταναλωτή και να θέτουν σε κίνδυνο τα πρόσφατα οφέλη στην αμερικανική ανταγωνιστικότητα», καταλήγουν οι αμερικανικοί εμπορικοί σύλλογοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ