Οριστικά εκτός ΕΘΝΟΥΣ ο Δημήτρης Μάρης

Σε διαζύγιο οδηγήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μάρη, με τον δεύτερο να αποχωρεί από την εφημερίδα. Εδώ και καιρό οι δύο πλευρές δεν βρίσκουν κοινό πεδίο συνεννόησης και οι προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι για να μπορέσει η εφημερίδα να συνεχίσει την λειτουργία της, ήταν μια από τις δύο πλευρές να “φύγει από τη μέση”

Έτσι η πλευρά της Dimera και του Ιβάν Σαββίδη είχε ζητήσει στην περίπτωση που ο Δημήτρης Μάρης αναλάμβανε την ιδιοκτησία της εφημερίδας, θα έπρεπε να καταβάλει ένα ποσό αποζημίωσης γύρω στα 4 εκατ. ευρώ, είτε να αποχωρήσει μαζί με τους συνεργάτες του και να παραδώσει την ιδιοκτησία του Έθνους στην Dimera. 

Στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Έθνος, από την ταυτότητα της απουσιάζει το όνομα του Δημήτρη Μάρη από την ιδιότητα του Εκδότη της εφημερίδας. Μέχρι και το χθεσινό φύλο της Κυριακής, ο Δημήτρης Μάρης εμφανιζόταν στην ταυτότητα της 2ης σελίδας, πάνω από τον Γενικό Διευθυντή (και εντεταλμένο του Ιβάν Σαββίδη) Τραϊανό Παπαδημητρίου. 

ethnos

Παρά την απουσία του Δημήτρη Μάρη από την ταυτότητα του περιοδικού, σε αυτή παραμένουν, προς το παρόν τουλάχιστον, οι δύο στενοί συνεργάτες του Μάνος Μίχαλος και Μάνος Χωριανόπουλος. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ρόλο στην αποχώρηση του Δημήτρη Μάρη από την ιδιοκτησία του Έθνους, έπαιξαν και τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας και η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη σε αυτό οπλοφορώντας, κάτι για το οποίο σήμερα έχει εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης. 

Σύμφωνα επίσης με την πλευρά του ομογενή επιχειρηματία, στην περίπτωση που η εφημερίδα περάσει πλήρως υπό τον έλεγχο του, αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα στην έκδοσή της, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ έχουν βρεθεί ήδη νέα γραφεία για την στέγαση της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ