To Facebook θα πληρώνει τα πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική που ανεβάζουν οι χρήστες του

Μετά και την συμφωνία με την Warner Music, το Facebook έχει πια την υποστήριξη και την άδεια όλων των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, και οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μουσική από καλλιτέχνες, τα δικαιώματα των οποίων θα τα πληρώνει το ίδιο το Facebook. Οι υπόλοιπες εταιρείες που είχαν ήδη συμφωνήσει με το Facebook είναι οι Universal Music Group και η Sony/ATV Music Publishing. 

Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες τόσο του Facebook όσο και του Instagram θα μπορούν να βάζουν μουσική υπόκρουση στα βίντεο που οι ίδιοι δημιουργούν και δεν θα έχουν πια το άγχος, η δημιουργία τους να “κατέβει” λόγω καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων. 

Με αυτό τον τρόπο όλοι είναι ευχαριστημένοι. Δισκογραφικές εταιρείες και καλλιτέχνες θα παίρνουν δικαιώματα από μουσική και τραγούδια και το Facebook θα κρατήσει τους χρήστες του ευχαριστημένους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να “ποστάρουν” τις δουλειές τους, αυξάνοντας την ενασχόληση τους με το κοινωνικό δίκτυο. 

Αν και το Facebook συμφώνησε με τις μεγάλες δισκογραφικές, δεν έχει γίνει όμως ακόμα το ίδιο με τις ανεξάρτητες, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ακολουθήσει τα χνάρια των άλλων εταιρειών. Αναμένεται βέβαια να μην υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και στο τέλος η μουσική θα απελευθερωθεί πλήρως από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ