“Επίθεση” στην αγορά ετοιμάζει η Epson, που έχει μεγάλα σχέδια για την Ελλάδα

Την σιγουριά της εταιρείας πως θα καταφέρει να αποδείξει στην αγορά την υπεροχή των injet εκτυπωτών έναντι των laser και την σημαντική μείωση του κόστους εκτύπωσης για εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν μεγάλο όγκο εκτυπώσεων, παρουσίασε σε πρόσφατη εκδήλωση η Epson. 

Σύμφωνα με τις έρευνες της εταιρείας υπάρχει ακόμα αρκετή παρανόηση στην αγορά σχετικά με τα οφέλη της inkjet τεχνολογίας σε σχέση τη χρήση laser εκτυπωτών. Για την ακρίβεια, μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στους πέντε τομείς αξιολόγησης: απορρίμματα, παραγωγικότητα, ταχύτητα, CO2 και ενεργειακή χρήση.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, το 62%, πιστεύουν εσφαλμένα ότι ένας εκτυπωτής laser παράγει λιγότερο CO2, ενώ το 56% πιστεύει, επίσης, εσφαλμένα ότι παράγει λιγότερα απορρίμματα από έναν inkjet. Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων θεώρησαν λανθασμένα ότι ένας εκτυπωτής laser εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα, λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτείται για συντήρηση και κατάσταση εκτός λειτουργίας. 

epson1

Σύμφωνα με την Μαρία Μάσσιου, διευθύντρια γραφείου Espon Hellas “«Οι εκτυπωτές laser κυριαρχούσαν εδώ και καιρό στις εκτυπώσεις γραφείου, ωστόσο οι καταναλωτές αναζητούν πλέον καλύτερα αποτελέσματα, με χαμηλότερο κόστος και υψηλότερες ταχύτητες, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας. Καταλήξαμε ότι ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε αυτές τις απαιτήσεις είναι να εξελίξουμε την τεχνολογία inkjet, που σχεδιάσαμε αρχικά για βιομηχανικές εκτυπώσεις, ένα περιβάλλον όπου η παραγωγικότητα και η ποιότητα είναι κρίσιμης σημασίας”. 

Η Epson έχει επενδύσει 585 εκατ. ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ιαπωνία και σε άλλες αγορές, ενώ τα 185 εκατ. ευρώ από αυτά έχουν αφιερωθεί ειδικά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Precision Core, μιας καινοτομίας που έχει φέρει την επανάσταση στο χώρο της επαγγελματικής inkjet εκτύπωσης.

epson2

Όμως τα σχέδια και οι επενδύσεις της Epson δεν σταματούν εδώ, καθώς η εταιρεία έχει σκοπό να ορίσει την Αθήνα ως ένα από τα 3 Ευρωπαϊκά hub, το καθένα από τα οποία θα ελέγχουν την γύρω περιοχή και θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τα σχέδια της Epson για την αλλαγή των εκτυπωτών που υπάρχουν σε γραφεία και επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με τον Massimo Pizzocri, αντιπρόεδρο της εταιρείας για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, το ελληνικό γραφείο θα αποτελέσει έναν κόμβο, μέσω του οποίου θα οργανωθούν και θα εκτελεστούν τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

«Γνωρίζουμε ότι η οικονομία σας δεν ευημερεί, αλλά ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθεί», μας είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας. Υποστήριξε επίσης ότι τα πλάνα τους για την εγχώρια αγορά συνδέονται άμεσα με τη διατήρηση της σταθερότητας στον πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα. Μάθαμε επίσης ότι σε πρώτη φάση η ομάδα της Epson στην Ελλάδα θα αναλάβει και τις κοντινές αγορές της Κύπρου, της Μάλτας και Αλβανίας, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλες χώρες σύντομα.

epson3

Διπλασιασμός των Πωλήσεων

Ακολουθώντας με το παγκόσμιο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, οι στόχοι αναθεωρούνται με θετικό πρόσημο για όλες τις αγορές της Ευρώπης, ενώ ειδικά για την Ελλάδα δήλωσε ότι αναμένεται διπλασιασμός των πωλήσεων και ανάλογη πορεία των κερδών μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ  ο φετινός τζίρος της εταιρείας στην Ελλάδα είναι περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Διπλασιασμός αναμένεται και στο προσωπικό που απασχολείται στο γραφείο της Αθήνας, καθώς οι αυξημένες ανάγκες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Να σημειώσουμε πάντως ότι πρόκειται για ένα μικρό και ευέλικτο τοπικό γραφείο με 10 μόνιμους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τη Μαρία Μάσσιου, η έμφαση θα δοθεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους συνεργάτες και τους πελάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ