Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η HP προσκαλεί γυναίκες σε όλο τον κόσμο να πουν την ιστορία τους

Σε μία περίοδο που ο κόσμος αναγνωρίζει τη δύναμη που έχει η φωνή της γυναίκας, η HP καλεί γυναίκες να παρουσιάσουν τις ιστορίες τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, η HP παρουσιάζει την  “Palo”, μία ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στην Καλκούτα της Ινδίας και ακολουθεί το ταξίδι μίας κοπέλας καθώς εκείνη ανακαλύπτει το πάθος της για την αφήγηση. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, η HP παρουσιάζει την μια συνεργασία με κοινωνικό αντίκτυπο με τη Girl Rising, που βασίζεται στην πεποίθηση ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι μία δύναμη εκδημοκρατισμού στην αφήγηση ιστοριών που έχουν αξία.   

«Στην HP τιμούμε τις γυναίκες που μας πηγαίνουν μπροστά και ενδυναμώνουμε την επόμενη γενιά των γυναικών ηγετών,» δήλωσε ο Dion Weisler, Πρόεδρος καΙ Διευθύνων Σύμβουλος της HP Inc. «Μαζί οφείλουμε να λάβουμε δράση και να προωθήσουμε τη βιομηχανία μέσα από την ποικιλομορφία και την ένταξη. Ο εορτασμός θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα, θα είναι ένα συνεχιζόμενο κίνημα.» 

Οι ιστορίες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο

Οι καλύτερες ιστορίες λειτουργούν ως έκφραση των ονείρων μας. Μας ενώνουν, μας ανεβάζουν. Η “Paro” είναι μία από αυτές τις ιστορίες. Σε αυτή, ένα νεαρό κορίτσι βιώνει το θρίαμβο του να μοιράζεται την ιστορία της με άλλους μέσα από ένα μη παραδοσιακό, απρόσμενο μονοπάτι. Η παραγωγή έγινε στα HP Studios, ενώ η ταινία δημιουργήθηκε για να εμπνεύει μαθητές να κατανοούν και να αποδέχονται τις διαφορές και να δείξει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει και να κάνει τη ζωή καλύτερη.

 «Η Paro δημιουργήθηκε για να προκαλέσει συζήτηση για τα μεγάλα όνειρά μας. Για να κυνηγάμε τα πάθη μας, ανεξάρτητα από το πού προερχόμαστε, από το πού βρισκόμαστε,» είπε ο Antonio Lucio, Γενικός Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας, HP Inc. «Πιστεύουμε ότι οι ισχυρές ιστορίες – που λέγονται αληθινά – μπορούν να αλλάξουν την κοινή γνώμη και να εμπνεύσουν την αλλαγή. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η τέλεια υπενθύμιση που εμπνέει δράση και οι αληθινές ιστορίες αποτελούν το καταλληλότερο μέσο που αγγίζει τις καρδιές όλων.»

Προκειμένου να ενθαρρύνει τη δημιουργία ακόμη περισσότερων ιστοριών όπως η “Paro”, η HP συνεργάζεται  με το Girl Rising στο πλαίσιο μίας επτάμηνης πρόκλησης που θα αποσκοπεί στην ανύψωση των φωνών που στηρίζουν την ισότητα σε όλο τον κόσμο. Η πρόκληση αυτή θα διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (International Day of the Girl Child) στις 11 Οκτωβρίου. Οι νικητές θα λάβουν μικρά έπαθλα, προϊόντα και υπηρεσίες HP και πρόσβαση σε συμβούλους που θα τους βοηθήσουν στο ταξίδι τους.

Η ουσία αυτής της πρόκλησης είναι να μοιραστούμε μία ιστορία με τη χρήση της τεχνολογίας – είτε αυτό θα γίνει με χαρτί και μολύβι, με μία φωτογραφία, ένα video είτε με audio recording. «Τα πάντα ξεκινούν με μία ιστορία και αυτά τα κοινωνικού περιεχομένου projects χρησιμεύουν ως καταλύτης για την επίδραση και τη μακροχρόνια κοινωνική αλλαγή,» δήλωσε η Christina Lowery, CEO της Girl Rising. «Η συνεργασία μας με την HP θα μας βοηθήσει να αναδείξουμε περισσότερο τη φωνή μας και να προωθήσουμε την ισότητα σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε δυναμικές ιστορίες και να ανακαλύψουμε την έμπνευση πίσω από αυτές

Η υποβολή ιστοριών θα ξεκινήσει στις 02 Απριλίου στο Girl Rising με λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας της HP επισκεφτείτε το www.hp.com/ReinventYourStory.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ