Παράταση για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς

Την παράταση έως τις 5 Μαρτίου για την κατάθεση αιτήσεων  για ένταξη στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστο 1000 υπάλληλοι της έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αριθμός που αναμένεται να ανέβει σημαντικά τις επόμενες ημέρες. Αίτηση μπορεί να καταθέσει όποιος υπάλληλος θέλει, είτε προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, είτε από κάποια από αυτές που έχει απορροφήσει τα τελευταία χρόνια.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς προσφέρει έως και 61 μισθούς για τους εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έως 12 μισθούς επιπλέον για τους υπαλλήλους της περιφέρειας. Τα ποσά αυτά καθορίζονται βέβαια και με ηλικιακά και άλλα κριτήρια, ενώ υπάρχει και πλαφόν ανά περίπτωση ώστε να μην ξεπερνάει το ποσό αποζημίωσης ένα συγκεκριμένο ύψος.

Παρόμοιο πρόγραμμα «τρέχει» και στην Eurobank, αν και ο στόχος είναι για περίπου 500 άτομα.

Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου είναι συνήθως μια καλή επιλογή για τις μεγαλύτερες ηλικίες καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, καλύπτονται και τα ένσημα ως την ηλικία σύνταξης. Συνήθως όμως διαμ,ορφώνονται έτσι ώστε να δίνονται λιγότερα κίνητρα σε ικανά και έμπειρα στελέχη, ή σε υπαλλήλους μικρότερης ηλικίας που ταιριάζουν καλύτερα στο δυναμικό προφίλ μιας επιχείρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ