“Έλαμψαν” τα κοσμήματα πληρωμών της Qivos στο περίπτερο της VISA στο MWC!

Διάχειτα ήταν τα χαμόγελα των στελεχών της VISA από την Ελλάδα τα οποία βρέθηκαν στο περίπτερο του οργανισμού στη Βαρκελώνη στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου στο περίπτερο της VISA στο MWC.

Qivos_980xDSC_8083

Ο λόγος τα “κοσμήματα” της Folli Follie και της Links of London που ομόρφυναν τις προθήκες του περιπτέρου προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Φυσικά το MWC δεν αποτελεί έκθεση προϊόντων ομορφιάς ή κοσμημάτων, αλλά τεχνολογίας και μάλιστα τεχνολογίας πρώτης γραμμής. Έτσι λοιπόν πίσω από τα πρωτότυπα κοσμήματα της Folli Follie και της Links of London κρύβεται η υψηλή τεχνολογία που απαίτησε έρευνα και ανάπτυξη 10 ολόκληρων μηνών και η οποία υλοποιήθηκε από την Qivos σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, την VISA και φυσικά το FF Group.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε, στην παρέμβαση του, ο διευθύνων σύμβουλος της Qivos, Βαγγέλης Καραλής, η πλήρη γκάμα των κοσμημάτων πληρωμών της Qivos θα είναι έτοιμη στις αρχές του καλοκαιριού και η πρώτη αγορά που θα διατεθούν θα είναι αυτή της Ελλάδας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και η διάθεση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο ο κ. Καραλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα κοσμήματα πληρωμών της Folli Follie και της Links of London να βρεθούν μέσα στο 2018 και σε άλλες αγορές, όπως αυτές της Ισπανίας (ήδη έχουν υπάρξει σχετικές επαφές), αλλά και της Ασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραλή τα κοσμήματα πληρωμών της Qivos θα βγουν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα στους χρήστες (κυρίως της γυναίκες) των πολλαπλών επιλογών. Φυσικά, όπως ανέφερε να υπάρξουν, σε δεύτερο χρόνο, και premium σειρές.

Από αριστέρα: Ο γενικός διευθυντής της Visa για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκος Καμπανόπουλος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qivos, Λευτέρη Καραλή.
Από αριστερά: Ο γενικός διευθυντής της Visa για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκος Καμπανόπουλος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qivos, Βαγγέλη Καραλή.

Νίκος Καμπανόπουλος: “Περήφανοι για την
πατρότητα των κοσμημάτων της Qivos”

Ο γενικός διευθυντής της Visa για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία Νίκος Καμπανόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία των κοσμημάτων πληρωμών της Qivos, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του αναφορικά με την πατρότητα των συγκεκριμένων προϊόντων που βάζει την Ελλάδα δυνατά στον “χάρτη” συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Παράλληλα, ο κ. Καμπανόπουλος ανέφερε πως οι ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί σε αριθμό και τριπλασιαστεί σε αξία, ενώ πλέον οι ανέπαφες συναλλαγές αποτελούν το 20% του συνόλου (μια στις πέντε συναλλαγές ) με αυξητικές  τάσεις, την στιγμή που γίνονται αποδεκτές στο 90% των τερματικών αποδοχής καρτών (POS). Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμπανόπουλος εστιάζει στο γεγονός ότι συναλλαγές με κάρτες στην Ελλάδα γίνονται πλέον και για πολύ μικρά ποσά, στις καθημερινές αγορές, άνω δίνει έμφαση στα σημαντικά οφέλη που έχει η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κάτι που έχει ήδη φέρει αποτελέσματα με την σημαντική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ για τα δημόσια έσοδα.

Από αριστερά: Η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τραπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου με τον γενικό διευθυντή της Visa για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκο Καμπανόπουλο. 
Από αριστερά: Η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τραπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου με τον γενικό διευθυντή της Visa για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκο Καμπανόπουλο.

Nέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου: “Στρατηγικής σημασίας
για την Εθνική η συνεργασία με την Qivos”

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία των κοσμημάτων πληρωμών της Qivos εμφανίστηκε από την πλευρά της η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενικη Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τραπεζα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Εθνική Τράπεζα η συμφωνία με το FF Group είναι πανευρωπαϊκή. Παράλληλα η κα Τζάκου-Λαμπροπούλου αναφέρθηκε και σε άλλες επικείμενες συνεργασίες της τράπεζας που πιθανών να δούμε να “παίρνουν σάρκα και οστά” μέσα στο 2018, ενώ μας αποκάλυψε πως μιλά για σχετική συνεργασία με την εταιρεία GARMIN.

Επιπλέον η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου αναφέρθηκε στη ραγδαία αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών στην Ελλάδα και την επένδυση της τράπεζας στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως η Εθνική Τράπεζα γίνεται η πρώτη που λανσάρει νέα προϊόντα στην ελληνική αγορά, όπως το I- bankpayband, το βραχιόλι ανέπαφων συναλλαγών, η εξέλιξη του οποίου αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας με την FF Group.

Τα κοσμήματα πληρωμών της Qivos

Η βασική καινοτομία των κοσμημάτων πληρωμών της Qivos, βρίσκεται τόσο στον σχεδιασμό των ίδιων των κοσμημάτων, όσο και τη συνολικότερη ευκολία που προσφέρουν, ενώ θα είναι τα πρώτα που θα μπορούν να “φορτίζονται” από συσκευές pos.

Οι κάτοχοι λοιπόν των κοσμημάτων πληρωμών της Qivos, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε επίπεδο “testing” θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές, όπως ακριβώς με την κάρτα τους, μέσω των βραχιολιών ή των δαχτυλιδιών που θα φορούν.

Qivos_980xDSC_8082

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ