MWC18: Κινητών το ανάγνωσμα!

Το ότι η MWC είναι γεμάτη νέα, παλιά, περίεργα κινητά δεν είναι είδηση. Άλλωστε το πρώτο συνθετικό του MWC σημαίνει mobile και ας είναι αρκετά γενικό για να περιλαμβάνει τα πάντα. Όμως την πρώτη μέρα κυριάρχησαν οι παρουσιάσεις κινητών και μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε αρκετά μαζί τους. Είδαμε εντυπωσιακά τηλέφωνα, νοσταλγικά, αισιόδοξα και αρκετά αδιάφορα. 

Στο περίπτερο της Nokia όλα τα μάτια έπεσαν πάνω στα 7plus και το 8 sirroco και δικαιολογημένα, αφού και τα 2 είναι εξαιρετικά κινητά με πολύ καλό design και ακόμα πιο καλά χαρακτηριστικά.

sdr

Η στροφή που παίρνει η Nokia προς την καθαρή Android εμπειρία δείχνει να κερδίζει το ενδιαφέρον της αγοράς, και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά χαρακτηριστικά και τις πολύ καλές κάμερες σε συνεργασία με την Zeiss έχουν δώσει στην εταιρεία την απαραίτητη ώθηση στις πωλήσεις που της επιτρέπουν να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία. Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε όμως να ακολουθήσει πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική για να χτυπήσει ακόμα πιο μεγάλα μερίδια. 

Αν όμως τα μάτια όλων ήταν στα Nokia 7 plus και 8, η καρδιά ήταν σε ένα παλιό γνώριμο, αφού η εταιρεία αποφάσισε την επανακυκλοφορία της θρυλικής “μπανάνας”, δηλαδή του παλιού 8810. Το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο σε τιμή 69 ευρώ και αναμένεται να κερδίσει την καρδία πολλών καταναλωτών 

davΆλλο ένα τηλέφωνο που ξεχώρισε ήταν το LG V30s. Εκτός από την κάμερα του η οποία έχει εκθειαστεί, κάτι που το αξίζει και με το παραπάνω αφού είναι ίσως μέσα στις  κορυφαίες κάμερες που μπορεί κάποιος να βρει σε κινητό αυτή την στιγμή στην αγορά, με πολύ καλύ ποιότητα η οποία αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο στην καινούργια έκδοση “s”, το V30 ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του, ενώ το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση πριν ακόμα το ανοίξεις είναι το βάρος του, το οποίο είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η έκδοση “s” έχει αναβαθμιστεί με  λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στην κάμερα που του επιτρέπει να αναγνωρίζει τι φωτογραφίζει και να προσαρμόζεται ανάλογα. ΤΟ πρόβλημα που δημιουργεί το V30s είναι πως κάνει την ύπαρξη του G7 ανούσια. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να κάνει το G7 και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που η LG ανέβαλλε την κυκλοφορία για αρκετά αργότερα μέσα στο 2018.

sdr

Καταιγισμό μοντέλων επιφύλαξε η Alcatel, η οποία φέτος στην Βαρκελώνη παρουσίασε 5 καινούργια μοντέλα, τα Alcatel1X, Alcatel 3, Alcatel 3V, Alcatel 3X και Alcatel 5. Πιστή στη φιλοσοφία της η εταιρεία παρουσιάζει μοντέλα στη χαμηλή και την μεσαία κατηγορία τιμής, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, κάτι που της έχει χαρίσει μια σταθερή θέση στην αγορά

Alcatel-3

Από την μεριά της η Sony έδωσε όλο της το βάρος στα Xperia XP2 και XP2 Compact με την Motion Eye κάμερα να ξεχωρίζει χάρη στην λειτουργία 4Κ HDR και snapdragon 845. Ξεχωρίζει το σύστημα δυναμικής δόνησης που επιτρέπει στον χρήστη να νοιώσει στο χέρι του την κάθε κίνηση και τον ήχο S-Force Front Surround.

 sony xperia xp2Αίσθηση προκάλεσε η Wiko με την κυκλοφορία του View 2, με τεράστια οθόνη 6 ιντσών και πλήρη οθόνη με την εμπρός κάμερα να ακολουθεί το παράδειγμα της Apple με το διάσημο “φρύδι”, με την διαφορά ότι εδώ όλα είναι πολύ μικρότερα και η Wiko έχει κρατήσει το “φρύδι” στο μικρότερο δυνατό μέγεθος, που τώρα πια θα ονομάζεται ”τελεία”. Αρκετά καλή κάμερα, πολύ καλές επιδόσεις, μεγάλο μέγεθος και τιμή που το τοποθετεί στο χαμηλό εύρος των μεσαίων συσκευών, το View 2 έχει όλα τα “όπλα” για να έχει μα επιτυχημένη πορεία.  

dav

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να έχουμε στα χέρια μας το ΖΤΕ Axon 7, το πρώτο smartphone στον κόσμο με σπαστή οθόνη, και παρόλο που η σκέψη και η υλοποίηση είναι αρκετά εντυπωσιακή, είναι προς το παρόν μια ένδειξη για το που θα πάει η τεχνολογία των κινητών, ή έστω ένα κομμάτι της, μέσα στην επόμενη χρονιά. Το Axon 7 είναι ένα πολύ καλό κινητό όμως ακόμα δεν είναι απόλυτα ελκυστικό. Η οθόνη του δεν έχει την φωτεινότητα που έχουμε συνηθίσει από άλλα κορυφαία τηλέφωνα, αν και δεν τοποθετείται σε αυτή την κατηγορία αλλά βρίσκεται στην μεσαία. Όλη η εμπειρία δείχνει πως η κύρια προσοχή δόθηκε στην λειτουργία διπλής οθόνης και οι επιδόσεις και η εμπειρία του χρήστη έμειναν ένα κλικ πίσω.

Οι δύο οθόνες μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα μεταξύ τους, προβάλλοντας διαφορετικά προγράμματα, είτε σαν μια ενιαία μεγάλη οθόνη. 

sdr
sdr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ