Deutsche Telecom: Το 5G είναι εδώ και αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το περιβάλλον μας

Σε όλη την MWC αυτή τη χρονιά η κυρίαρχη λέξη είναι το  5G και η Deutsche Telecom δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, παρουσιάζοντας μεγάλες εξελίξεις σε αυτό τον τομέα και για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Huawei και την Intel, η Deutsche Telecom μπόρεσε να παρουσιάσει την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών πρωτοκόλλων χωρίς προβλήματα. 

Η DT παρουσίασε την ψηφιακή βοηθό Magenta η οποία μπορεί να δουλέψει σε συνεργασία με τις υπάρχουσες ψηφιακές βοηθούς, όπως η Alexa, στην ουσία αναλαμβάνοντας τα επικοινωνιακά καθήκοντα ενός σπιτιού. Αν και από την DT υποστηρίζουν πως δεν θα υπάρξει “σύγκρουση βοηθών” μέσα στο σπίτι με αλληλοκαλυπτόμενα καθήκοντα, αυτό αναμένεται να το δούμε στην πράξη.

Η DT επίσης παρουσίασε και τα έξυπνα γυαλιά σε συνεργασία με την Zeiss, τα οποία χρησιμοποιούνται για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Η συνεργασία των δύο εταιρειών προχωράει πιο πέρα από τα έξυπνα γυαλιά, αφού σε μια 50/50 συνεργασία,  χρηματοδοτούν τεχνολογικά project.

Ο τομέας που η DT δίνει το μεγαλύτερο της βάρος είναι στην διασύνδεση των αεροπλάνων με το ιντερνετ, προφέροντας στους επιβάτες την δυνατότητα να συνδέονται με το ευρυζωνικό δίκτυο της εταιρείας. Μάλιστα προκειμένου να επιδείξει την δυνατότητα του συστήματος, ο Tim Hottges , CEO της DT συνδέθηκε ζωντανά και συνομίλησε με τον διεθνή Γερμανό τερματοφύλακα Μίκαελ Νόιερ ο οποίος βρισκόταν εν πτήση πάνω από την Ευρώπη.

Προκειμένου να επιτύχει την διασύνδεση των αεροπλάνων στο ίντερνετ, η DT συνεργαστηκε με την NOKIA και έχει συνδέσει 300 σταθμούς σε ολη την Ευρώπη οι οποίοι θα μεταδίδουν το σήμα από το έδαφος στα αεροπλάνα σε αντίθεση με τα δορυφορικά συστήματα που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα, τα οποία εκτός από αρκετά μεγάλο βάρος έχουν και αρκετή καθυστέρηση. 

Για να επιτύχει την διασύνδεση και την μετάβαση στην τεχνολογία 5G η DT χρειάζεται μεγάλο δίκτυο υποδομών. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 700.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών, ενώ μόνο το 2017 η εταιρεία επένδυσε πάνω από 7 δισ ευρώ σε έργα υποδομής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ