Qivos: Η “πρώτη” των κοσμημάτων πληρωμών στο MWC

Τα κοσμήματα πληρωμών που παρουσιάζουν στο φετινό MWC στην Βαρκελώνη η FF Group, η Qivos και η Εθνική Τράπεζα, με τη συνεργασία της Visa, επιτρέπουν πληρωμές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια σε όλα τα POS που υποστηρίζουν την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών.

Η καινοτομία βρίσκεται τόσο στον σχεδιασμό των ίδιων των κοσμημάτων, όσο και τη συνολικότερη ευκολία που προσφέρουν. Η απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης ξεκινά από τη στιγμή της απόκτησης και της άμεσης ενεργοποίησης ενός κοσμήματος πληρωμών στα καταστήματα του ομίλου FF (Folli Follie και Links of London), και συνεχίζεται με την πραγματοποίηση πληρωμών απλά με μία κίνηση του χεριού.

Παράλληλα, οι θεματικές αλλαγές που προκαλεί η ταχύτατη ανάπτυξη της αγοράς του FinTech δημιουργούν προοπτικές ενσωμάτωσης και άλλων παραπλήσιων υπηρεσιών, όπως η συλλογή και εξαργύρωση πόντων για αγορές.   

Η σειρά κοσμημάτων πληρωμών θα περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά δακτυλίδια και βραχιόλια. Θα διατίθενται στα καταστήματα του ομίλου FF, ξεκινώντας από την ελληνική αγορά εντός του 2018, με προοπτική λανσαρίσματος και σε άλλες αγορές διεθνώς, όπως είναι και ο προσανατολισμός της FF Group. Βασίζονται σε τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και δεν χρειάζονται φόρτιση.

Η έρευνα και ανάπτυξη πάνω στον σχεδιασμό των κοσμημάτων γίνεται στην Ελλάδα από την FF Group. Η Qivos, εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ με ισχυρή παρουσία στην αγορά των προγραμμάτων επιβράβευσης (loyalty), έχει τον συντονισμό υλοποίησης του πρωτοποριακού έργου. Η Εθνική Τράπεζα και η Visa εγγυούνται την ασφάλεια των διαδικασιών, από την ενεργοποίηση μέχρι την πληρωμή. 

O Βαγγέλης Καραλής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qivos δήλωσε σχετικά: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διεύρυνση των επιλογών και την ευκολία χρήσης, προτείναμε, επενδύουμε και συμμετέχουμε στην ανάπτυξη της πρώτης επώνυμης σειράς κοσμημάτων πληρωμών. Σήμερα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελούν σταθερή επιλογή όλων εκείνων που επιζητούν ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία. Παράλληλα, εξελίσσονται σε μια ολοένα και πιο απλοποιημένη διαδικασία, που τείνει να περνά σχεδόν απαρατήρητη, συγκλίνοντας με άλλες εφαρμογές όπως είναι η συλλογή και εξαργύρωση πόντων σε προγράμματα επιβράβευσης. Αυτήν την εμπειρία θέλουμε να προσφέρουμε με τα κοσμήματα πληρωμών, συνδυάζοντας τεχνολογία, λειτουργικότητα και ντιζάιν. Παράλληλα, αναπτύσσουμε μια πρωτοποριακή διαδικασία άμεσης ενεργοποίησης, έτσι ώστε όποιος επιλέγει ένα κόσμημα πληρωμών να μπορεί να το χρησιμοποιήσει από τη στιγμή που το αγοράζει”.

Qivos_980xDSC_8080

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ