Η Τράπεζα της Αμερικής “φοβάται” τα κρυπτονομίσματα

Η Bank of America, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, στην ετήσια αναφορά της στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς, για πρώτη φορά αναφέρθηκε στα κρυπτονομίσματα. συμπεριλαμβάνοντας την τεχνολογία τους στους πιθανούς “παράγοντες κινδύνου” για τους επενδυτές.

Αν και η αναφορά στα κρυπτονομίσματα είναι αρκετά μικρή μπροστά στην 13.000 σελίδων έκθεση, σύμφωνα με τους Financial Times, είναι μια πολύ σοβαρή ένδειξη πως οι τραπεζίτες πια παίρνουν πολύ σοβαρά τον “πυρετό των κρυπτονομισμάτων” και έχουν αρχίσει να εξετάζουν με προσοχή τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν αυτά να βλάψουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. 

Πιο συγκεκριμένα η Τράπεζα της Αμερικής προειδοποιεί πως τα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν κόστος για την τράπεζα, αν γίνουν ακόμα πιο δημοφιλή, καταδεικνύοντας τις ανησυχίες των τραπεζικών στελεχών για τον ανταγωνισμό από μια νέα αγορά.

“Η ευρεία υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών υπηρεσιών, των κρυπτονομισμάτων και των συστημάτων πληρωμών, μπορεί να απαιτήσει σημαντικές δαπάνες για την τροποποίηση ή προσαρμογή των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών” σημειώνεται στο έγγραφο της τράπεζας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ