Και η Γερμανία βάζει όρους για τις ICOs

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Γερμανίας (BaFin), εξέδωσε μια σειρά από προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για το καθεστώς των ICOs αφού έλαβε “αυξημένα ερωτήματα” σχετικά με το νομικό τους καθεστώς σε σημείωμα που εκδόθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Το σημείωμα της BaFin αποτελεί συνέχεια της προειδοποίησης προς τους επενδυτές από τον Νοέμβριο του 2017, όπου συζητήθηκαν οι δυνητικοί “κίνδυνοι” των ICO.

Η επικαιροποίηση έρχεται «σε φόντο αυξημένων ερευνών προς τη BaFin όσον αφορά τους τομείς των τίτλων και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων», σημειώνει το σημείωμα, με πιθανούς φορείς εκμετάλλευσης ICO να διερωτώνται “εάν τα υποκείμενα κέρματα, νομίσματα ή κρυπτονομίσματα πίσω από τις λεγόμενες ICO θεωρούνται ως χρηματοπιστωτικά μέσα στον τομέα της εποπτείας των τίτλων. “

Η BaFin ακολουθεί τους ομολόγους της στην Ελβετία, όπου η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή FINMA την περασμένη εβδομάδα εισήγαγε επίσης  νέες ρυθμιστικές οδηγίες για τους ICO σε απάντηση μεγάλου αριθμού ερωτήσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα στο ισχύον νομικό πλαίσιο, αλλά και σε μια προσπάθεια της να ελέγξει την αγορά την στιγμή που αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των “μεγάλων παικτών”.

Κάτω από τη δικαιοδοσία της Γερμανίας, οι φορείς εκμετάλλευσης των ICO “υποχρεούνται να ελέγχουν επακριβώς εάν ένα ρυθμισμένο μέσο [όπως] ένα χρηματοπιστωτικό μέσο … ή μια ασφάλεια, αντιμετωπίζεται, προκειμένου να εκπληρωθούν οι πιθανές νομικές απαιτήσεις χωρίς κενά”.

Αυτό το μήνας, η Γερμανία επίσης εντάχθηκε επίσης σε μια δια-Ευρωπαϊκή επιτροπή προκειμένου να συζητήσει μια ευρύτερη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων σε διεθνές επίπεδο, η οποία θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής της G20 τον Μάρτιο στην Αργεντινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ