Τράπεζα της Αγγλίας: Το bitcoin έχει αποτύχει σαν νόμισμα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, πήρε θέση στο θέμα των κρυπτονομισμάτων και ιδιαίτερα για το bitcoin και εξέφρασε την ανησυχία του για την υπερβολική μεταβλητότητα του πιο διάσημου κρυπτονομίσματος. 

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Regent στο Λονδίνο, ο Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε πως “Έχει αποτύχει ως τώρα σε όλες τις παραδοσιακές πτυχές του χρήματος. Δεν είναι μια αποθήκευση αξίας γιατί έχει μεγάλες διακυμάνσεις. Κανείς δεν το χρησιμοποιεί ως μέσο ανταλλαγής”.

Οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας δεν θορύβησαν ιδιαίτερα τους επενδυτές του πιο διάσημου κρυπτονομίσματος, οι οποίοι συνέχισαν να ανεβάζουν την τιμή του, η οποία έχει δεχτεί συνεχόμενα χτυπήματα από δηλώσεις και επεμβάσεις διαφόρων τραπεζών και ρυθμιστικών αρχών, με αποτέλεσμα να χάσει τουλάχιστον 40% από το υψηλό ρεκόρ που είχε το Δεκέμβριο, παρόλο που τελευταία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ειδικά μετά τις αποφάσεις από Νότια Κορέα και ΗΠΑ. 

Τις τελευταίες μέρες κινείται σταθερά πάνω από τα 11.000 δολάρια, ενώ οι έντονες διακυμάνσεις της περιόδου σύμφωνα με αναλυτές οφείλονται σε cash out ου κάνουν αρκετοί επενδυτές που είχαν αγοράσει όταν το διάσημο ψηφιακό νόμισμα ήταν κοντά στα 6.000 δολάρια και τώρα “μαζεύουν” τα κέρδη τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ