Mercedes και Bosch είναι έτοιμες να βγάλουν αυτόνομα ταξί στο δρόμο

Τελικά το να δούμε αυτόνομα οχήματα στους δρόμους είναι πιο κοντά από ότι μπορούμε να φανταστούμε, με την Mercedes (μάλλον την μητρική της Daimler) και την Bosch να είναι σχεδόν έτοιμες να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέσα στους επόμενους μήνες. 

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο επικεφαλής της Bosch Volkmar Denner στο Automobilwoche, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο ότι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι στους δρόμους μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας. Αυτή η ανακοίνωση από την μεριά της Bοsch επιταχύνει πάρα πολύ τις διαδικασίες, αφού σύμφωνα με δηλώσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν από τις εταιρείες, τα αυτόνομα οχήματα από την μεριά τους θα πάταγαν τα λάστιχα τους στους δρόμους στις αρχές της επόμενης δεκαετίας

Οι δύο εταιρείες αναγκάστηκαν να “πατήσουν γερά το γκάζι’‘, ειδικά όταν ο μεγάλος ανταγωνιστής της Mercedes, η BMW ανακοίνωσε πως θα έχει έτοιμα προς πώληση στις εκθέσεις της τα πρώτα της αυτόνομα μοντέλα το 2021, ενώ και η Waymo έχει ήδη παραγγείλει χιλιάδες αυτόνομα οχήματα στην Chrysler. Η πίεση των ανταγωνιστών, ώθησε την Mercedes να αναθεωρήσει το πιο “χαλαρό” της πλάνο και να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να μην βρεθεί να ακολουθεί τις εξελίξεις.

Προκειμένου να βρεθεί μπροστά από τον ανταγωνισμό, η Daimler επενδύει στον πολύ γνωστό της χώρο των ταξί, και το κάνει όχι τοποθετώντας κάποιο κιτ αυτόνομης οδήγησης σε ένα υπάρχον μοντέλο, αλλά σχεδιάζοντας όλο το όχημα από “λευκό χαρτί”. Αυτό θα της δώσει το πλεονέκτημα της κατασκευής ενός οχήματος προηγμένης τεχνολογίας, φτιαγμένο αποκλειστικά για να εκμεταλλεύεται αυτή την τεχνολογία στο έπακρο. ¨ομως αν οι ανταγωνιστές προλάβουν να βγάλουν στην αγορά τα πρώτα ταξί και εγκαταστήσουν μια αρκετά σημαντική βάση πελατών, η τεχνολογία και το στυλ δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ