Βλέπουμε την “αποκαθήλωση” του Bitcoin;

Τα συνεχιζόμενα “χτυπήματα” εναντίον των κρυπτονομισμάτων από τις ρυθμιστικές αρχές και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αλλά και τα “αυτογκόλ” από τα ανταλλακτήρια, έχουν σπρώξει προς τα κάτω την τιμή του bitcoin, το οποίο χάνει πάνω από 110 δισ. δολάρια μέσα σε ένα μήνα. 

Η βουτιά που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες, απόρροια των ελέγχων των αρχών της Νότιας Κορέας για φορολογικές παραβιάσεις, συνεχίστηκε με συζητήσεις και απαγορεύσεις για την ανωνυμία πίσω από τα κρυπτονομίσματα, η οποία οδηγεί σε ξέπλυμα χρήματος και συνεχίστηκε με τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας να προωθούν πολύ αυστηρές ρυθμίσεις στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. 

Ταυτόχρονα τα συνεχή κρούσματα ασφαλείας στα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, τα οποία πέφτουν θύματα hacking με αποτέλεσμα την απώλεια bitoin αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν οι ανακοινώσεις εταιρειών όπως τα Starbucks τα οποία ανακοίνωσαν πως θα αποκλείσουν το bitcoin από τα κρυπτονομίσματα που θα δέχονται για τις συναλλαγές τους, αλλά και του Facebook που ανακοίνωσε την απαγόρευση διαφημίσεων που αφορά κρυπτονομίσματα και ICOs, και ο συνδυασμός όλων αυτών ήταν αρκετός να δημιουργήσει ένα κύμα πανικού το οποίο οδήγησε, ειδικά τους επενδυτές που μπήκαν στο bitcoin από τα 10.000 δολάρια και μετά να προχωράνε σε άμεσες ρευστοποιήσεις για να γλυτώσουν τα αρχικά κεφάλαια τους.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει το Bitcoin, και κατά συνέπεια και όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, σε ένα καθοδικό σπιράλ το τέρμα του οποίου δεν είναι εύκολο να γίνει διακριτό. 

Αυτή τη στιγμή το bitcoin έχει απώλειες -14% και κινείται στα 8.779 δολάρια με καθοδικές τάσεις. Αντίστοιχες απώλειες έχουν και όλα τα άλλα νομίσματα, με το Litecoin να χάνει πάνω από 20%, το Ethereum να χάνει 17,7% και το Ripple να βλέπει απώλειες 25,33%.

bit_2_2_18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ