Χώρα καρνάβαλος!

του Γιάννη Διονάτου

Το χειρότερο και πιο σκληρό του πρόσωπο φρόντισε να δείξει για ακόμη μια φορά το ελληνικό κράτος – δημόσιο – προς τους πολίτες που κατοικούν στη χώρα και έχουν την “τύχη” να ελέγχονται φορολογικά από τις ελληνικές αρχές.

Χθες λοιπόν (τελευταία ημέρα) “άνοιξε” το σύστημα για την ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων προκειμένου να μην χάσουν – όσοι ακόμη είναι μέσα σε αυτές – τις 100 δόσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν πολλοί φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) να μην μπορέσουν τελικά να ρυθμίσουν τις δόσεις που δεν μπορούσαν να πληρώσουν και πλέον να είναι αντιμέτωποι με την προοπτική να χάσουν τα οφέλη της ένταξης τους στις 100 δόσεις. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως πολλοί ήταν οι λογιστές που σε επικοινωνία μαζί τους μας επεσήμαναν πως δεν μπορούσαν να μπουν στο σύστημα. 

Δυστυχώς το ελληνικό κράτος δείχνει ότι αδιαφορεί πλήρως για τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις των πολιτών του και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πως θα καλύψει τις δικές του ανάγκες και τις υποχρεώσεις του προς τους δανειστές.

Προφανώς στο οικονομικό επιτελείο της σημερινής κυβέρνησης – και των άλλων κυβερνήσεων, για να είμαστε δίκαιοι – δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στα ποσά που συσσωρεύονται ως ανεξόφλητα στις εφορίες, ποσά που σε συνδυασμό με το ύψος των κόκκινων δανείων – προς τις τράπεζες – αποτελούν μια πραγματική νάρκη για την οικονομία.

Το γεγονός ότι σήμερα – καλό μήνα – μπήκαμε στον μήνα του καρναβαλιού είναι τυχαίο! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ