Τα Starbucks θα ξεκινήσουν να δέχονται κρυπτονομίσματα, αλλά όχι bitcoin!

H Starbucks ανακοίνωσε πως θα γίνει η πρώτη μεγάλη αλυσίδα που θα αρχίσει να δέχεται κρυπτονομίσματα στις καθημερινές συναλλαγές της, αποφασίζοντας όμως ταυτόχρονα πως το bitcoin δεν θα είναι ένα από αυτά. Σαν αποτέλεσμα αυτής της ανακοίνωσης, η τιμή του bitcoin έχει πάρει την “κατηφόρα” πέφτοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων .

Με αυτή την κίνηση η Starbucks βάζει τα κρυπτονομίσματα στον πραγματικό κόσμο και τα εδραιώνει στην συνείδηση των καταναλωτών και της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα βάζει ένα στήριγμα στην δική της “αυτοκρατορία” η οποία τελευταία δεν τα πάει καλά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Howard Schultz, οι εταιρείες πρέπει να ακολουθήσουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών στα ψηφιακά νομίσματα και να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους. Ταυτόχρονα όμως δήλωσε πως από αυτά τα σχέδια θα πρέπει εξαιρέσει το πρώτο κρυπτονόμισμα, καθώς “δεν είναι νόμισμα σήμερα, ούτε θα γίνει στο μέλλον“. 

“Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, στην οποία το Blockchain θα δημιουργήσει ένα σημαντικό επίπεδο ψηφιακό νομισμάτων, τα οποία θα έχουν εμπορικές και καταναλωτικές εφαρμογές” δήλωσε ο Howard Schultz. 

Από το πρώτο bitcoin που δημιουργήθηκε το 2009 έχει περάσει αρκετός καιρός, και πια έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά νέα νομίσματα, με τα Litecoin, Ethereum και Ripple να ξεχωρίζουν, αν και δεν έχουν φτάσει (ακόμα;) την φήμη και την αξία του πρωτοπόρου, το οποίο είδε την αξία του να φτάνει σχεδόν τα 20.000 δολάρια τον Δεκέμβριο, αν και τελευταία έχει δεχτεί αρκετά χτυπήματα, φτάνοντας αυτή τη στιγμή να κινείται κάτω από τα 10.000 δολάρια. 

Η Starbucks από το 2015 έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να παραγγέλνουν και να προπληρώνουν τον καφέ τους και να τον παραλαμβάνουν από το κατάστημα. Η επιτυχία που έχει σημειώσει αυτή η εφαρμογή είναι που σπρώχνει τις εξελίξεις για την Starbucks, καθώς είναι η πλατφόρμα που θα ενσωματώσει τις πληρωμές μέσω κρυπτονομισμάτων. 

Αυτή τη στιγμή το ένα τρίτο του τζίρου των Starbucks προέρχεται από την εφαρμογή αυτή και η ενσωμάτωση της δυνατότητας πληρωμής μέσω κρυπτονομισμάτων “θα δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους της εταιρείας” όπως δήλωσε ο Schultz. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ