Πήρε το “πράσινο φως” ο Κορρές από τις τράπεζες

Δόθηκε από τις συνεργαζόμενες τράπεζες η τελική έγκριση με την οποία μπορεί να προχωρήσει η ολοκλήρωση της επενδυτικής συμφωνίας της ΚΟΡΡΕΣ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως συνέχεια της της επενδυτικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 27/12/2017 για αλλαγή του ελέγχου της εταιρείας (παροχή waiver). Στο τέλος του Δεκεμβρίου η ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ ήρθε σε συμφωνία με τη North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της Nηρέα Maiden Holding B.V. καθώς και με την Profex Inc., εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα. 

Πιο συγκεκριμένα η οικογένεια Κορρέ διατηρεί το 30% και το management, ενώ οι Morgan Stanley και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στη Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα – 70% αθροιστικά.

Η Morgan Stanley και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos, καταβάλλοντας συνολικά 48,3 εκατ ευρώ σε μετρητά. Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos κατά 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ