emea business monitor

Έτος ανάπτυξης το 2017 για την Emirates

Το 2017 ήταν ένα κομβικό έτος για την Emirates, καθώς η εταιρεία μέσα στη χρονιά που πέρασε, ανέπτυξε τον στόλο της ενώ επέκτεινε τους διεθνείς προορισμούς της. 

Από το 2017 η Emirates έχει μεταφέρει πάνω από 59 εκατομμύρια επιβάτες, σέρβιρε πάνω από 63 εκατομμύρια γεύματα στις πτήσεις της οι οποίες αναχωρούν από το Ντουμπάι και μετέφερε πάνω από 35 εκατομμύρια αποσκευές στο δίκτυο των 156 προορισμών της.

Η Emirates πραγματοποίησε πάνω από 3.600 επιβατικές πτήσεις κατά μέσο όρο την  εβδομάδα, πραγματοποιώντας πάνω από 191.000 πτήσεις το 2017, ενώ διένυσε περισσότερα από 886 εκατομμύρια χιλιόμετρα ανά τον κόσμο, κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 16.000 ταξίδια στον Άρη!

Συνοψίζοντας τα πεπραγμένα της χρονιάς ο Sir Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: “Παρά τα σκαμπανεβάσματα του 2017, η Emirates σημείωσε σταθερή ανάπτυξη και βγήκαμε πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λειτουργήσαμε ρηξικέλευθα και ανεμπόδιστα για να μετριάσουμε τις προκλήσεις και να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες. Εφαρμόσαμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των εσόδων, τη μείωση του κόστους και τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών, ώστε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας πιο ευέλικτες, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την εξυπηρέτηση. Το 2018 μας βρίσκει αισιόδοξους, προσπαθώντας να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη για την εξυπηρέτηση των πελατών και των επιχειρησιακών επιδόσεων”.

Στόχοι και επενδύσεις στόλου
Η Emirates, αύξησε το στόλο της κατά 21 νέα αεροσκάφη το 2017, με παραδόσεις 9 Α380 και 12 Boeing 777-300ER, κλείνοντας το έτος με 269 αεροσκάφη και 243 αεροσκάφη εν αναμονή παράδοσης. Αποσύρθηκαν 11 αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του έτους. Η αεροπορική εταιρία σημείωσε την 9η χρονιά λειτουργίας του Α380, γιορτάζοντας το Νοέμβρη το ορόσημο της παράδοσης του 100ού αεροσκάφους και ενισχύοντας έτσι τη
θέση της Emirates ως του αερομεταφορέα με το μεγαλύτερο αριθμό από τα εμβληματικά double-decker αεροσκάφη. Το Emirates Α380 έχει μεταφέρει πάνω από 90 εκατομμύρια επιβάτες από την εισαγωγή του το 2008.

Ενισχύοντας την επέκταση του στόλου και τη μελλοντική ανάπτυξή της, η Emirates έγινε πρωτοσέλιδο σε παγκόσμιο επίπεδο όταν έδωσε 15,1 εκατομμύρια δολάρια για 40 Boeing 787 Dreamliners. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρία να διατηρήσει ένα νέο και αποδοτικό στόλο. Συμπληρώνοντας τον στόλο της, με Boeing 777 και A380 παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία για να εξυπηρετήσει μια σειρά από νέους προορισμούς και να βοηθήσει για περαιτέρω ανάπτυξη.

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση πιλότων υψηλής εξειδίκευσης, το 2017 άνοιξε επίσης την Ακαδημία Emirates Flight Training, μία από τις πιο εξελιγμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις αεροπορίας στον κόσμο, παρέχοντας την πλήρη εκπαίδευση της επόμενης γενιάς πιλότων και επαγγελματιών της αεροπλοΐας. Η επένδυση της Emirates στην Ακαδημία υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να υποστηρίξει και να αναπτύξει πιλότους
για τις δικές της επιχειρήσεις καθώς και για την ευρύτερη αεροπορική βιομηχανία.

Ενίσχυση συνδεσιμότητας
Η Emirates επέκτεινε το δίκτυό της σε 156 προορισμούς το 2017, με την προσθήκη τριών νέων προορισμών: Newark, ΗΠΑ μέσω της Αθήνας. Ζάγκρεμπ, Κροατία και Πνομ Πενχ, Καμπότζη.

Επιπλέον, η Emirates ενίσχυσε τη συχνότητα και την αναβαθμισμένη χωρητικότητα σε διάφορα σημεία του δικτύου της, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους πελάτες της. Η Emirates αύξησε τον αριθμό των πόλεων που εξυπηρετήθηκαν από το A380 το 2017 σε 48, με την ένταξη πέντε νέων προορισμών: Τόκιο-Ναρίτα, Καζαμπλάνκα και Σάο Πάολο, Νίκαια και Γιοχάνεσμπουργκ. Διέθεσε περισσότερα αεροσκάφη Α380 σε ήδη υφιστάμενες διαδρομές, ενώ πρόσθεσε επιπλέον αεροσκάφη τέτοιου τύπου σε 4 προορισμούς: Βοστώνη, Κολόμπο, Βαρσοβία και Μπαχρέιν.

Τον Ιούλιο, η Emirates ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με τη FlyDubai, η οποία περιλαμβάνει πτήσεις κοινού κωδικού, καθώς και τη βελτιστοποίηση των ενεργειών ώστε να προσφέρει στους ταξιδιώτες πρόσβαση σε περισσότερους από 200 προορισμούς στα συνδυασμένα δίκτυα των δύο αεροπορικών εταιρειών. Τον Οκτώβριο, η Emirates και η Qantas ανακοίνωσαν την επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας τους μέχρι το 2023, με προτεινόμενες αλλαγές στο δίκτυο, οι οποίες θα προσφέρουν μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων όλο το χρόνο και περισσότερες υπηρεσίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Emirates SkyCargo

Η Emirates SkyCargo εξακολούθησε να παίζει σημαντικό ρόλο στις επεκτεινόμενες δραστηριότητες της αεροπορικής εταιρείας και το 2017. Μετέφερε 2,5 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων. Η Emirates SkyCargo δημιούργησε νέα σημεία αναφοράς στην αεροπορική βιομηχανία φορτίου με τις εξειδικευμένες λύσεις μεταφοράς της για βιομηχανικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών προϊόντων. Με την εισαγωγή
της Emirates Pharma, ο μεταφορέας παρουσίασε αύξηση 38% στον όγκο του φαρμακευτικού του φορτίου. Τον Μάιο, οι εταιρείες Emirates SkyCargo και Cargolux Airlines ανέλαβαν μια στρατηγική επιχειρησιακή συνεργασία, η πρώτη του είδους στην αεροπορική βιομηχανία φορτίου, στην οποία οι δύο αερομεταφορείς συνεργάζονταν στενά σε διάφορες επιχειρησιακές πτυχές, έχοντας ως στόχο να ενισχύσουν τη διαθεσιμότητα σε βασικές αγορές, να βελτιστοποιήσουν τα δίκτυά τους, να ενισχύσουν επιπλέον την κίνηση εμπορευμάτων και τη διασύνδεση μεταξύ των επιμέρους κόμβων. Τον Οκτώβριο, οι δύο μεταφορείς επέκτειναν την εταιρική σχέση με μια συμφωνία τύπου codeshare.

Πρωτοπόρες πρωτοβουλίες στην εξυπηρέτηση πελατών
Η Emirates έθεσε τους στόχους της για προϊόντα και υπηρεσίες το 2017 με μια σταθερή εστίαση στην παροχή μιας ισχυρής πελατοκεντρικής πρότασης. Η χρονιά άρχισε με την αμφισβήτηση των εγχειρημάτων της Emirates λόγω των βραχυπρόθεσμων αλλαγών στις απαιτήσεις εισόδου των ΗΠΑ, της απαγόρευσης μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα επιβατών και των επίκαιρων μέτρων ασφαλείας. Η Emirates ανταποκρίθηκε με την εισαγωγή δωρεάν υπηρεσιών tablet και φορητού υπολογιστή στο έδαφος και παρέχοντας μία υπηρεσία δανεισμού tablet από για τους επιβάτες της Πρώτης Θέσης. Τον Μάρτιο, η αεροπορική εταιρία παρουσίασε το A380 Onboard Lounge, παρέχοντας νέες
ρυθμίσεις καθισμάτων, ιδιωτική διακόσμηση εμπνευσμένη από γιοτ, καθώς και νέες υψηλής τεχνολογίας πινελιές, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού και του στερεοφωνικού ήχου.

Τον Νοέμβριο, η Emirates παρουσίασε τις ολοκληρωμένες Boeing 777-300ER First Class ιδιωτικές σουίτες που άλλαξαν το "παιχνίδι", ως μέρος μιας αναβάθμισης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που είδε βελτιώσεις σε όλες τις κατηγορίες καμπίνας. Εμπνευσμένες από την Mercedes Benz S-Class, οι σουίτες προσφέρουν έως και 40 τετραγωνικά πόδια ιδιωτικού χώρου, καθώς και προσωπικό φωτισμό και χαρακτηριστικά
ελέγχου του κλιματισμού. Παγκόσμιες πρωτιές της Emirates αποτελούν ακόμη τόσο η θέση καθισμάτων "μηδενικής βαρύτητας" εμπνευσμένη από τη NASA, όσο και τα εικονικά παράθυρα στο μεσαίο διάδρομο που προβάλλουν εξωτερική θέα χρησιμοποιώντας τεχνολογία κάμερας σε πραγματικό χρόνο. Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης έχουν επίσης την δυνατότητα να επικοινωνούν εύκολα με το πλήρωμα θαλάμου μέσω της προσωπικής λειτουργίας κλήσης βίντεο.

Πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες συνδέθηκαν με Wi-Fi στις πτήσεις της Emirates το 2017, ενισχύοντας τη σημασία της συνδεσιμότητας στον αέρα. Το κορυφαίο σύστημα ψυχαγωγίας της Emirates, ice, έκλεισε το έτος με πάνω από 3.000 κανάλια ψυχαγωγίας και συνέχισε να κερδίζει βραβεία με το 13ο διαδοχικό βραβείο World’s Best Inflight Entertainment στο Skytrax World Airline Awards 2017. Στην Οικονομική Θέση, η Emirates εισήγαγε το νέο πρόγραμμα βιώσιμων κουβερτών από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο εν πτήση πρόγραμμα στην βιομηχανία των αερομεταφορών. Τα μαλακά και ζεστά καλύμματα κατασκευάζονται με την κατοχυρωμένη τεχνολογία ecoTHREAD , και κάθε κουβέρτα είναι κατασκευασμένη από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.