12 ομάδες του egg πάνε Λονδίνο και «εκπαιδεύονται» στο Reload Greece

12 Startups από τον 5ο κύκλο του egg βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο, με στόχο την εκπαίδευσή τους και την εμβάθυνση στο επιχειρηματικό τους σχέδιο ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων. Βασικός συνεργάτης για την υλοποίηση της δράσης αυτής είναι το Reload Greece.

Το Reload Greece, ως ένας Οργανισμός εκπαίδευσης και διασύνδεσης της ελληνικής διασποράς με τη χώρα καταγωγής της ενισχύει τους δεσμούς της επιχειρηματικής κοινότητας με την επενδυτική.

Η συνεργασία του προγράμματος egg με το Reload Greece έφερε στο Λονδίνο τις 12 εταιρείες του egg, με περισσότερους από 12 μέντορες, εκπαιδευτές και επενδυτές να συμμετέχουν σε αυτό το mini πρόγραμμα επιτάχυνσης και εξέλιξης.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι είναι οι:

  • 3H Services. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών και κατασκευαστικών λύσεων σε δευτερεύουσες-εξοχικές κατοικίες με στόχο την ολιστική διαχείριση του ακινήτου προς όφελος του ιδιοκτήτη.
  • Be my Quest. Η ομάδα της Be My Quest, έχει ως βασικό στόχο την ανάπλαση και την οικονομική αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών και περιοχών που μέχρι σήμερα δεν είχαν οικονομική και τουριστική δράση.
  • Bike me up. Ποδηλατικός Τουρισμός σε μικρές συνοδευόμενες – από έμπειρους οδηγούς – ομάδες, με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα βουνού.
  • Chain Proof. Είναι μια ολιστική πλατφόρμα που αξιοποιεί αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και τεχνολογίες blockchain για την παροχή πιστοποιημένων αποδείξεων.
  • Cleopatra’s Sponges. Η δραστηριότητα της Cleopatra’s Sponges αφορά στη καλλιέργεια και συσκευασία θαλάσσιων σφουγγαριών του είδους Spongia Officinalis ή Φίνο.
  • HandsUp. Η HandsUp δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες για ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση.
  • hopwave, είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων για εισιτήρια εκδρομών με καράβια, θαλάσσιων κρουαζιέρων και δραστηριοτήτων, όπως ψάρεμα και καταδύσεις.
  • iBusiness. Η i-business είναι ένας καινοτόμος τρόπος βελτίωσης της αλληλεπίδρασης των καταστημάτων λιανικής με τους χονδρεμπόρους.
  • Knifeprint. Προσφέρει μια καινοτόμο λύση στα προβλήματα της τέχνης της μαχαιροποιίας, συνδυάζοντας διαδικτυακές τεχνολογίες αιχμής και εκσυγχρονισμένες μεθόδους επεξεργασίας μετάλλων και άλλων υλικών μέσω του Editor και του Print Service.
  • Local Buddy. Είναι μια εφαρμογή που θέλει να δώσει λύση στην ανάγκη για γρήγορη, προσαρμοσμένη στη στιγμή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
  • Mantis Business Innovation.  Ασχολείται με την ανάπτυξη Συστημάτων Αξιολόγησης και Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.
  • True Voyagers. Η ομάδα προσφέρει εξατομικευμένες τουριστικες υπηρεσίες και εμπειρίες.

Αυτή την εβδομάδα αρχίζει το δεύτερο στάδιο του προγράμματος mentoring Reload Greece Young Entrepreneurs Program (RG YP). Συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιανουαρίου πραγματοποιείται το Accelerate matching event στο London Business School.
Σε αυτή την εκδήλωση, πετυχημένοι επιχειρηματίες θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό και οι 12 finalists θα γνωρίσουν τους μέντορές τους από εταιρείες όπως οι: AstraZeneca, Deloitte, Salesforce, O2, Santander, Citi και J.P. Morgan.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ