Η Τερέζα Μέι ζητάει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα κρυπτονομίσματα, αδιαφορεί η αγορά

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ από το οποίο βρίσκεται, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αναφέρθηκε στα ψηφιακά νομίσματα, ζητώντας από τις κυβερνήσεις του κόσμου να είναι επιφυλακτικές. 

Το γεγονός της ανωνυμίας τους και ο κίνδυνος να μπορούν να χρησιμοποιούνται από εγκληματίες, σημαίνει ότι “η Βρετανία και οι άλλες κυβερνήσεις θα πρέπει να τα εξετάζουν πολύ σοβαρά” δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η Τερέζα Μέι πρόσθεσε πως οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να επικεντρωθούν στο ζήτημα της κοινωνικής ευθύνης, ειδικά στους τομείς της τρομοκρατίας και της παιδικής πορνογραφίας. 

Αν και η παρέμβαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού στις λειτουργίες της αγοράς ήταν άμεση, οι ίδιες οι αγορές δεν έδειξαν να επηρεάζονται. 

Το Bitcoin αυτή τη στιγμή κινείται ανοδικά, και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας προσπαθεί να σταθεροποιηθεί ύστερα από τις συνεχόμενες επιθέσεις κρατών και ρυθμιστικών αρχών. Όπως φαίνεται οι ραγδαίες αυξήσεις και το αίσθημα πως το ψηφιακό νόμισμα είναι ένα ”τρενάκι του λούνα παρκ’‘ με τις συνεχείς αυξομειώσεις του, μπορεί να μην προσφέρουν τις συγκινήσεις του τζόγου που προσέλκυσαν τους ριψοκίνδυνους μικροεπενδυτές, όμως η πορεία των τελευταίων ημερών, μπορεί να τραβήξει την προσοχή των μεγάλων επενδυτών. 

Αυτή τη στιγμή το Bitcoin κινείται κοντά στα 11.200 δολάρια,καταγράφοντας αύξηση κοντά στο +2%, εικόνα που έχουν όλα τα κρυπτονομίσματα, εκτός του Ripple, το οποίο έχει απώλειες -4,25% κάτι όμως που είναι δικαιολογημένο μετά την αναγγελία από την εταιρεία πως “σήκωσε” 91 εκατ. δολάρια πουλώντας τα ίδια της τα νομίσματα. Αυτή η ρευστοποίηση έχει προκαλέσει αναταράξεις στην αγορά, ενώ είναι η δεύτερη που κάνει η εταιρεία, η οποία μέσα στο 2017 είχε “σηκώσει” με τον ίδιο τρόπο άλλα 180 εκατ. δολάρια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ