Οι 12 Startups που θα πάνε στον τελικό των Startup Europe Awards 2017

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο «τρέχει» τον διαγωνισμό Startup Europe Awards 2017 στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ACEin, το Youth Entrepreneurship Clubκαι το POM, διοργάνωσε τον εθνικό τελικό για τα ευρωπαϊκά βραβεία, με 12 ελληνικές Startups να πηγαίνουν στους τελικούς των Βρυξελλών που θα γίνει το καλοκαίρι.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η CityCrop είχε πάρει το Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία Smart Cities στους περυσινούς τελικούς.

Κατηγορία Creative
Loceye, έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία ανάλυσης και παρακολούθησης της κίνησης των ματιών των χρηστών για δοκιμές και πειράματα, και όχι μόνο, μέσω μιας κάμερας web.

Κατηγορία FinTech
Kard, συγκεντρώνει τους πόντους ανταμοιβών από τις τραπεζικές κάρτες του χρήστη σε πραγματικό χρόνο. 

Κατηγορία eHealth
IMEQ Center, δημιούργησε μια πλατφόρμα αξιολόγησης του προσωπικού εμπορικού ναυτικού πριν από την πρόσληψη.

Κατηγορία Agritech
Agrologies, βοηθά τους αγρότες να διαχειρίζονται την άρδευση μέσω Smartphone εξ΄αποστάσεως. 

Κατηγορία Τουρισμός
Solumbroπροσφέρει μια πλατφόρμα που επιπλέει στο νερό προσφέροντας στις σχετικές επιχειρήσεις νέες υπηρεσίες και εμπειρίες στους πελάτες τους σε εξωτερικούς χώρους.

Κατηγορία Μόδα
Infashion App, στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινότητας μόδας με δυνατότητα ανακάλυψης ρούχων, αξεσουάρ κλπ. 

Κατηγορία Smart Cities
Cyclefi, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανίχνευσης και καταμέτρησης των συσκευασιών που παραδίδουμε προς ανακύκλωση και συνδέει την απόδοση ανακύκλωσης με διάφορες προσφορές και εκπτώσεις αε συνεργαζόμενες εταιρείες. 

Κατηγορία ICT
Openichnos, έχει δημιουργήσει μια ενεργειακά αυτόνομη πλατφόρμα παρακολούθησης σκαφών αναψυχής. 

Κατηγορία EDtech
IFAAacademy, επινόησε μια μεθοδολογία και λογισμικό βασισμένο στην επιστήμη πρόβλεψης κινδύνων για χρήση στον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα. 

Κατηγορία Social
patientWho, μια ανοικτή πλατφόρμα που συνδέει επαγγελματίες υγείας, οργανισμούς και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας αλλά και την πρόσβαση και την επαναχρησιμοποίηση επιστημονικών δεδομένων. 

Κατηγορία Γαστρονομίας
Sustainable Food Movement Greeceαντιμετωπίζει τα ζήτημα των τροφίμων που απορρίπτονται και προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη στη βιομηχανία μαγειρικών τεχνών στην Ελλάδα.

Κατηγορία Green
Billagi, προσφέρει προς e-πώληση φιλικά προς το περιβάλλον γυναικεία ενδύματα με οικολογικά υφάσματα κλπ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ