McArthurGlen: Σε συνεργασία με την Sonae Sierra το πρώτο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο στη Μάλαγα

Ο όμιλος McArthurGlen και η Sonae Sierra, πρωτοπορούν με το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στη Μάλαγα – το πρώτο εκπτωτικό κέντρο στη νότια Ισπανία.

Το έργο ύψους 140 εκατ. ευρώ θα καλύπτει εμπορικό χώρο συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ. και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Όταν ολοκληρωθεί, το εμπορικό κέντρο πρόκειται να φιλοξενήσει περισσότερα από 170 brands, μεταξύ αυτών και ορισμένα από τα πιο δημοφιλή luxury designer brands μαζί με άλλα διεθνή και τοπικά brands – τα οποία θα προσφέρουν εκπτώσεις από 30% έως 70%. Η πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί στα τέλη του 2018, θα περιλαμβάνει εμπορικό χώρο 17.500 τ.μ. και θα φιλοξενεί 100 καταστήματα.

Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στη Μάλαγα θα βρίσκεται κοντά στο πιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Plaza Mayor, το οποίο κάθε χρόνο υποδέχεται περισσότερους από 10 εκατ. επισκέπτες Ισπανούς και τουρίστες, ενώ τη διαχείριση του Plaza Mayor έχει η Sonae Sierra.

Το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο θα έχει το χαρακτηριστικό στυλ ανοιχτού designer outlet του ομίλου McArthurGlen συνδυάζοντας σχεδιαστικές επιρροές από την τοπική ανδαλουσιανή αρχιτεκτονική. Θα περιλαμβάνει ανοιχτούς διαδρόμους, σιντριβάνια, μια πολυτελή κεντρική πλατεία καθώς και παιδική χαρά για τα παιδιά.

Ο José Luis Arenas, Διευθυντής Ανάπτυξης της McArthurGlen για την Ισπανία δήλωσε: “Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία του πρώτου εκπτωτικού χωριού στη νότια Ισπανία. Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με τη Sonae Sierra, είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε την ανάπτυξη του έργου αυτού, όπου σηματοδοτεί και την είσοδο της McArthurGlen στην ισπανική αγορά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ στενά με τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι η παρουσία μας θα έχει οφέλη για τη Μάλαγα. Το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου το 2018 θα αυξήσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας της περιοχής, και θα προσφέρει μια μοναδική shopping εμπειρία σε τρία εκατομμύρια Ισπανούς και σε 10 εκατ. τουρίστες που επισκέπτονται τη Μάλαγα κάθε χρόνο”.

Ο Alexandre Pessegueiro, επικεφαλής διαχείρισης παγίων της Sonae Sierra στην Ισπανία δήλωσε:Τα εγκαίνια του νέου McArthurGlen Designer outlet στη Μάλαγα συμβολίζουν τη δέσμευση της Sonae Sierra στην ισπανική αγορά με μια μεγάλη επένδυση δίπλα στο πρώτο εμπορικό κέντρο μας στην Ισπανία που δημιουργήθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Το έργο αυτό θα προσφέρει μοναδικά designer brands και θα ενισχύσει την ευρύτερη αγορά της Ισπανίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους άλλους φορείς δημόσιας διοίκησης για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν προκειμένου να φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο“.

Ο Francisco de la Torre, Δήμαρχος της Μάλαγα, δήλωσε: Αυτή η καινοτομία επισημαίνει ακόμη μια φορά ότι η Μάλαγα αποτελεί, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, μια ελκυστική πόλη για επενδύσεις. Τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού, το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για την πρωτεύουσα της Κόστα ντελ Σολ και των περιχώρων της. Επίσης, προσφέρει νέες ευκαιρίες στην τοπική οικονομία και τον τομέα της απασχόλησης. Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του έργου προβλέπουν ότι το νέο κέντρο θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα τελευταία χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μάλαγα συνεργάζεται πολύ στενά με τον όμιλο McArthurGlen και τη Sonae Sierra σε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση και άλλων σημαντικών έργων για την πόλη“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ