Στην τελική ευθεία για τις άδειες, το τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει

Με “εκπλήξεις” ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο για την ανάθεση των τηλεοπτικών αδειών, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης φακέλων στο ΕΣΡ από τους ενδιαφερόμενους.

Τελικά φάκελο δεν κατέθεσε ο Δημήτρης Μάρης, παρά τις διαρροές πως ετοιμαζόταν να μπει στην διεκδίκηση, ενώ απουσίασε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που εκτός του ΔΟΛ, είναι ανάμεσα και στους ιδιοκτήτες του Mega. Κατά την προηγούμενη διαδικασία του 2016, ο Β. Μαρινάκης είχε διεκδικήσει άδεια με την εταιρεία Άλτερ Έγκο.

Ταυτόχρονα με την απουσία του Β. Μαρινάκη, κανένας από τους μετόχους του Mega δεν κατέθεσε άδεια για το κανάλι, με τους εργαζόμενους να ενημερώνονται πως το μεγάλο κανάλι δε θα συμμετέχει στην διαδικασία αδειοδότησης, κάτι που βάζει οριστικούς τίτλους τέλους στο κανάλι. 

Από τη στιγμή που οι φάκελοι που κατατέθηκαν είναι έξι, δεν θα υπάρξει πλειοδοτικός διαγωνισμός, όπως είχε γίνει το 2016 και όλοι οι υποψήφιοι θα πάρουν άδεια λειτουργίας, εφόσον φυσικά πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το ΕΣΡ, κάτι που όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα σε κανέναν.

Μαύρο στα υπόλοιπα κανάλια και οι διαδικασίες από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφος Μαρώνης, όποιο κανάλι δεν έστειλε φάκελο συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, θα σταματήσει να εκπέμπει στα τέλη Φεβρουαρίου. 

Η εξέταση των φακέλων θα ξεκινήσει την Δευτέρα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη παρουσία εκπροσώπων των υποψήφιων. Η υποδοχή των φακέλων θα γίνει από επτά ομάδες οι οποίες έχουν συσταθεί και αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ. Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ελέγξει έναν ή και περισσότερους φακέλους έτσι ώστε να εξελιχθούν όλα ομαλά και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα ανακοινώσει ποιοι υποψήφιοι περνούν στην επόμενη φάση, του εξονυχιστικού ελέγχου, ο οποίος θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες. Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Ποιοι είναι οι νέοι καναλάρχες

Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας είναι οι Θοδωρής Κυριακού “Ant1”, Γιάννης Βαρδινογιάννης “Star”, Γιάννης Αλαφούζος “Σκάι”, Δημήτρης Κοντομηνάς “Alpha”, Ιβάν Σαββίδης “Ε”, ενώ πίσω από την κατάθεση του έκτου φακέλου από την εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική, φέρεται να είναι ο Φίλλιπος Βρυώνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ