H Google ενοποιεί όλες τις πληρωμές της κάτω από το Google Pay

H Google αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στις διαφορετικές μορφές πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των Android Pay και Google Wallet και να τις συγκεντρώσει όλες κάτω από την ομπρέλα του Google Pay.

Σύμφωνα με τον Pali Bhat, product manager των μεθόδων πληρωμών της google “θα είναι πιο εύκολο για τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον λογαριασμό τους στη Google, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε το Google Pay online, στο διαδικτυακό μας κατάστημα και σε όλα τα προϊόντα της Google, καθώς, θα μπορείτε να στέλνετε χρήματα και σε φίλους”.

Ενώ το Android Pay είναι μια εφαρμογή καθαρά για πληρωμές στην Google, το Google Wallet λειτουργεί και ως πορτοφόλι. Με το Google Pay τόσο το Android Pay όσο και το Google Wallet θα μεταφερθούν κάτω από μία στέγη, απλοποιώντας τα πράγματα και κάνοντας τις πληρωμές πολύ πιο βολικές.

Πλέον το Google Pay θα έχει λειτουργικότητα πληρωμών στο web και στα checkout των ηλεκτρονικών καταστημάτων, στο Google Play ή στον Chrome αλλά και στα Smartphones με Android τα οποία μετατρέπονται σε ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιαστεί κάποια από τις υπηρεσίες πληρωμών της Google, ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ