Σε δύσκολη θέση η GoPro, απολύει προσωπικό και φεύγει από την αγορά των drones

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της GoPro, αποτυπώνουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχει πέσει η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος εταιρεία. Η GoPro αναμένεται να απολύσει περίπου 250 άτομα, ενώ θα αποχωρήσει από την αγορά των drones. 

Στη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, τα έσοδα είναι στα 340 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 37% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απώλεια οφείλεται στην αποζημίωση τιμής ύψους 80 δολαρίων για τα μοντέλα Hero, Session και Karma. “Όπως αποτυπώθηκε στην έκθεση του Νοεμβρίου, οι πωλήσεις της Hero5 Black, ήταν αρκετά χαμηλές, αφού οι καταναλωτές ήταν διστακτικοί να αγοράσουν το προϊόν στην ίδια τιμή που είχε 1 χρόνο πριν όταν και κυκλοφόρησε. Παρά την εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία, οι πωλήσεις δεν ωφελήθηκαν, μέχρι που αναγκαστήκαμε να ρίξουμε την τιμή για να δούμε μια αύξηση στα νούμερα μας” δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nicholas Woodman, η αμοιβή του οποίου για το 2017, θα είναι το συμβολικό ποσό του 1 δολαρίου.

Το μεγάλο πρόβλημα στην GoPro δημιούργησε το drone με την ονομασία Karma, οι πωλήσεις του οποίου είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των απολύσεων στην εταιρεία είναι από το τμήμα αυτό, ενώ οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν πως θα πληρωθούν κανονικά από την εταιρεία μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Αν και η παραγωγή του drone έχει πια σταματήσει, η GoPro θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους καταναλωτές που το αγόρασαν με ανταλλακτικά και service. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ