H Spotify ετοιμάζεται για την πιο “μελωδική” IPO!

Η είσοδος της Spotify στο χρηματιστήριο φέρεται να είναι πιο κοντά από ότι ήταν αρχικά υπολογισμένο, με την εταιρεία να έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπιστευτική αίτηση στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την δημόσια εγγραφή της.

Όπως όλα δείχνουν η Spotify δεν θα ακολουθήσει την συνταγή ενός παραδοσιακού float αλλά θα πάει για απευθείας εγγραφή, κάτι που δεν συνηθίζεται σε εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς. Μια τέτοια τακτική θα γλυτώσει από την Spotify μερικά χρήματα που θα έδινε σε φορολογία και θα αποφύγει την ανάγκη μιας τράπεζας που θα εγγυηθεί τη δημόσια εγγραφή. 

Η Spotify είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη εταιρεία live streaming για μουσική στον κόσμο, με αξία που το 2017 έφτασε τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει τραβήξει εδώ και καιρό τραβήξει την προσοχή της Wall Street. 

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα γίνει η δημόσια εγγραφή της Spotify, όμως όπως όλα δείχνουν αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ένα θέμα που θα πρέπει να διευθετηθεί είναι η αγωγή για 1,6 δισ. δολάρια εναντίον της εταιρείας από την Wixen, η οποία ισχυρίζεται πως η Spotify χρησιμοποίησε χιλιάδες τραγούδια για τα οποία δεν είχε πληρώσει δικαιώματα. Παρ’ όλη την νομική αυτή διένεξη, τα σχέδια της Spotify δεν πρόκειται να αλλάξουν και θα συνεχίσει κανονικά προς την είσοδο της στο χρηματιστήριο, κανείς όμως δεν ξέρει τι επιπτώσεις θα έχει στην προσφορά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ