Σκοπιανό ή κάτι άλλο;

του Γιάννη Διονάτου 

Το “σκοπιανό” φαίνεται αυτή τη χρονική στιγμή να είναι ο βασικός παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις πολιτικές εξελίξεις και να οδηγήσει την χώρα ακόμη και σε εκλογές. 

Η βασική – έως τώρα – στάση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο θέμα η οποία είναι πως δεν θα συμφωνήσει σε κάποια ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία και προφανώς δεν θα ψηφίσει και κάτι σχετικό στην Βουλή τριγμούς στον κυβερνητικό σχηματισμό, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν διαμηνύσει πως δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση με πρόσχημα το εθνικό καλό.

Έτσι με το «καλημέρα» του νέου έτους ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει ένα εξαιρετικά σοβαρό πολιτικό θέμα που σχετίζεται άμεσα με τη συνοχή της κυβέρνησης και δυστυχώς για τον ίδιο δεν είναι ο μοναδικός «σκόπελος» που θα αντιμετωπίσει μέσα στο 2018, καθώς εκτός από το «σκοπιανό», ένα μεγάλο πρόβλημα που ακουμπά σαφέστατα το δικό του κόμμα αφορά του πλειστηριασμούς που για πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη συνθήκη που ξεπερνά τα εσκαμμένα (όπως τουλάχιστον οι ίδιοι αναφέρουν). Και σε αυτή την περίπτωση «μυρίζει» εκλογές. 

Φαίνεται πως το 2018 δεν «ξημέρωσε» καλά για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πάντως φρόντισε, σε χθεσινή του συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, να περιορίσει την σχετική φημολογία και να αναφέρει πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019! 

Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να μαντέψει – προβλέψει τις προθέσεις του πρωθυπουργού ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι ο απόλυτος ρυθμιστής των εξελίξεων και θα δώσει την τελικές κατευθύνσεις σε χρόνο προφανώς που δεν θα είναι αναμενόμενος. 

Καλή Χρονιά! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ