To Surface phone έρχεται και μάλλον θα τρέχει Andromeda OS

Παρόλο που το project Windows phones έχει πια πεθάνει, η Microsoft δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη, καθώς εδώ και καιρό ακούγεται όλο και πιο δυνατά η επερχόμενη άφιξη του Surface smartphone. 

Το νέο αυτό τηλέφωνο της Microsoft θα είναι βασισμένο πάνω στο πανίσχυρο Surface Pro σύστημα της εταιρείας, και αν όλα υλοποιηθούν όπως δείχνουν τα αρχικά σχέδια που έχουν διαρρεύσει, αλλά και οι εικόνες που έχουν δημιουργηθεί πάνω στα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί, τότε θα πρόκειται για μια συσκευή που θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα smartphone, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει και το τέλος των tablet.

Tο Surface phone, θα είναι τηλέφωνο, tablet και μικρο laptop, όλα μαζί σε μια συσκευή, η οποία θα διπλώνει και θα αναπτύσσεται χάρη σε ειδικούς μηχανισμούς. Ανεξάρτητα όμως από το εντυπωσιακό σχεδιασμό του, ένα μεγάλο ζήτημα είναι το λειτουργικό με το οποίο θα είναι εφοδιασμένη η συσκευή, αφού η Microsoft δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ, προς το παρόν τουλάχιστον, να μπει στον στίβο των καταναλωτικών αγαθών και της μάχης μεταξύ των εταιρειών για την επικράτηση στις βιτρίνες και τα εξώφυλλα. Αντίθετα η προσοχή της έχει στραφεί στην επαγγελματική κατηγορία και τον χρήστη που θέλει μια συσκευή για να δουλεύει. Και προκειμένου ο χρήστης να έχει στην τσέπη του το πλήρες γραφείο του, μαζί με την ψυχαγωγία του, η συσκευή δεν θα μπορούσε να τρέχει κάτι άλλο από Windows.

Ή τουλάχιστον μια έκδοση των Windows που να είναι ελαφριά για να μπορεί να τρέξει σε μια φορητή συσκευή, αλλά αρκετά δυνατή για να μπορεί να υποστηρίξει όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειάζεται ένας χρήστης από ένα σύστημα γραφείου. Αυτό το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Andromeda το οποίο είναι μια υβριδική έκδοση των Windows 10.

Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει δώσει καμία απολύτως απάντηση στις ερωτήσεις του τύπου, ούτε όμως έχει αρνηθεί οτιδήποτε. Πριν μερικές μέρες όμως, σύμφωνα με το windows central, ενεργοποιήθηκε στο Microsoft Store, μια ειδική ενότητα για το Andromeda, με την κωδική ονομασία 8828080, δίπλα στις ενότητες των xbox, Hololens και PC. 

Σύμφωνα με πατέντες που έχει κατοχυρώσει πρόσφατα η Microsoft και την ολοένα αυξανόμενη υποστήριξη που λαμβάνει το Andromeda OS, είναι αρκετά ασφαλές να συμπεράνουμε πως η Microsoft ετοιμάζει το έδαφος για την επάνοδο της στην αγορά των κινητών/tablet με μια συσκευή που θα αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ