Στο Δουβλίνο μετακινείται τμήμα της Goldman Sachs λόγω Brexit

Έντονη είναι η κινητικότητα των εταιρειών με έδρα το Λονδίνο που έχουν, εδώ και καιρό, ξεκινήσει την διαδικασία μετακόμισης σε νέα “στέγη”. Ήδη αρκετές τράπεζες έχουν ξεκινήσει την μετακίνηση τους σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Σημειώνεται πως κύριος προορισμός των περισσότερων εταιρειών είναι η Φρανκφούρτη, καθώς εκεί είναι και η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Tο Δουβλίνο έχει επιλέξει η Goldman Sachs, για να στεγάσει το διοικητικό προσωπικό των δραστηριοτήτων διαχείρισης assets, μετά από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Η θυγατρική της Goldman Sachs Asset Management θα απασχολεί περί τους 20 υπαλλήλους, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σημειώνεται πως το City είναι αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή έδρα των περισσότερων τραπεζών της Wall Street, με περίπου 6.000 υπαλλήλους.

Τράπεζες, ασφαλιστικές και διαχειριστές ενεργητικού, έχουν ανακοινώσει θυγατρικές στην Ε.Ε τους τελευταίους μήνες, σε περίπτωση που δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά το Brexit.

Η Goldman Sachs έχει επίσης συμφωνήσει να ενοικιάσει χώρους γραφείου σε ένα νέο κτήριο στη Φρανκφούρτη, που θα της δίνει χώρο για 1.000 περίπου άτομα προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ