Η Alpha Bank “ψηφιοποιείται” και θέλει να μεταφέρει τους πελάτες της online και σε αυτοματοποιημένες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του ηλεκτρονικού πορτοφολιού my Alpha wallet Tap n’ Pay με δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών μέσω Smartphone o Chief Digital Officer της Alpha Bank, Δαμιανός Χαραλαμπίδης, (κεντρική φωτογραφία), παρουσίασε τους βασικούς άξονες του ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας.

Το 12μηνο που μας πέρασε η τράπεζα έχει κάνει πολλά βήματα προς το χτίσιμο της ψηφιακής της υπόστασης, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το παρόν και το μέλλον της στον νέο ψηφιακό κόσμο, που μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στην καθημερινότητά μας, αλλά και για την αντιμετώπιση του έντονου ανταγωνισμού στον χώρο της λιανικής τραπεζικής από τις FinTech.

Web Banking

Τo Web banking των επιχειρήσεων αναβαθμίστηκε πλήρως με κεντρική ενημέρωση, με εύκολη πρόσβαση σε διάφορες εργασίες, ενημέρωση για νομιμοποιητικά έγγραφά και δυνατότητα δημιουργίας δύο επιπέδων εγκρίσεων και τριών επιπέδων χρηστών. Το Web banking ιδιωτών και επιχειρήσεων θα βελτιωθεί εκ νέου το 2018.

Mobile Banking

To Mobile banking αναβαθμίστηκε και αυτό με τη σειρά του, ακολουθώντας τις γραμμές και τις υπηρεσίες του Web Banking ενώ προσφέρεται και το Alpha Quick Transfer για μεταφορές χρημάτων με χρήση του κινητού τηλεφώνου, του email ή του Facebook του παραλήπτη.

Στο mobile banking έχει προστεθεί η δυνατότητα εισόδου στην εφαρμογή με τη χρήση 4-ψήφιου κωδικού ή του δαχτυλικού αποτυπώματος.

my Alpha Wallet Tap n’ Pay

H Alpha Bank συνεργάζεται με την Mastercard και το MasterPass σε ότι αφορά το λεγόμενο ψηφιακό πορτοφόλι. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, πρόκειται για μια εφαρμογή στο Smartphone μας στην οποία εισάγουμε όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μας και το χρησιμοποιούμε αντί των καρτών στις πληρωμές που κάνουμε online αλλά και στα καταστήματα.

Η νέα δυνατότητα Tap n’ Pay προσφέρεται σε Smartphones με Android και συνδεσιμότητα NFC και επιτρέπει τις ανέπαφες συναλλαγές στα καταστήματα, στα αντίστοιχα POS, όπως κάνουμε σήμερα με τις κάρτες μας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η εισαγωγή ενός PIN και να τοποθετήσουμε το κινητό μας πάνω από το POS. Στην ουσία δεν υπάρχουν τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας στο Smartphone, παρά μόνο ένα Token, ένα ειδικό κρυπτογραφημένο αναγνωριστικό, που συνδέει την εκάστοτε συναλλαγή με τα στοιχεία μας και τη κάρτα μας στην τράπεζα.

Οι ανέπαφες συναλλαγές με το my Alpha Wallet δεν υποστηρίζονται στο iPhone μια και η Apple έχει το δικό της σύστημα ανέπαφων πληρωμών στο Apple Pay.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τo my Alpha Wallet Tap n’ Pay είναι από τα πρώτα ψηφιακά πορτοφόλια παγκοσμίως που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές καρτών και των τριών μεγάλων εταιρειών: Visa, Mastercard και American Express.

Νέες “διαδρομές πελατών” ο στόχος της Alpha Bank για το 2018

Για το 2018 η τράπεζα επιθυμεί να αποσυμφορήσει τα καταστήματα με μεταφορά σημαντικού μέρους των συναλλαγών ταμείων στα ψηφιακά κανάλια (Web banking, ΑΤΜs, αυτοματοποιημένα καταστήματα).

Όπως προαναφέραμε το 2018 θα ανασχεδιαστεί το www.alpha.gr αλλά και οι υπηρεσίες Web Banking ιδιωτών και επιχειρήσεων και θα δημιουργηθούν αυτοματοποιημένες γωνίες στα καταστήματα τα οποία θα δέχονταιηλεκτρονικές υπογραφές. Παράλληλα θα βελτιωθεί η διαχείριση του ψηφιακού αρχείου της τράπεζας έτσι ώστε να υποστηρίξει καλύτερα τις νέες ψηφιακές συναλλαγές.

Τέλος τα ATMs θα μπουν και αυτά σε πρόγραμμα αναβάθμισης με οθόνες αφής, αυξημένες δυνατότητες καταθέσεων αλλά και νέες συναλλαγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ