WIND Ελλάς: Νέα κεφάλαια από τις αγορές και στο βάθος νέες εξαγορές!

Ενισχυμένη κατά 107 εκατ. ευρώ, περίπου, θα είναι πλέον η ρευστότητα του ομίλου της WIND Ελλάς, μετά την πετυχημένη δεύτερη έξοδο της στις διεθνείς αγορές η οποία επισφραγίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της εταιρείας και της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε προσφορά επιπλέον ομολογιών ύψους 75 εκατ. ευρώ, υπό το υφιστάμενο ομόλογο, η οποία υπέρ-καλύφθηκε, κλείνοντας στα 95 εκατ. ευρώ. Με βάση την τιμή διαπραγμάτευσης του υφιστάμενου ομόλογου της WIND, η προσφορά έκλεισε με τιμή 112,25 και στα ταμεία του ομίλου μπήκαν συνολικά 106,6 εκατ. ευρώ νέων κεφαλαίων τα οποία, μαζί με ίδια κεφάλαια που παράγει η εταιρεία από τη λειτουργία της, θα κατευθυνθούν στις συνεχιζόμενες επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς, τόσο σε κινητή (4G, 4G+) όσο και σταθερή τηλεφωνία (FTTx), στην πρωτοποριακή πλατφόρμα υπηρεσιών περιεχομένου καθώς και στην χρηματοδότηση πιθανών μελλοντικών εξαγορών.

Η υγιής χρηματοοικονομική εικόνα της WIND Ελλάς, που διανύει το δεύτερο έτος επιταχυνόμενης ανάπτυξης, η συνεχιζόμενη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης καθώς η επικείμενη είσοδός της στην αγορά της παροχής τηλεοπτικού περιεχομένου, προσέλκυσαν εκ νέου το επενδυτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί το βιβλίο προσφορών.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Οκτώβριο του 2016 η WIND Ελλάς είχε “σηκώσει” από τις αγοράς, μέσω ομολογιακού δανείου επίσης κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ  τον  Οκτώβριο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ