Χάκερς έριξαν το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας

Σε δεύτερο χτύπημα χάκερ για φέτος, απέδωσε την διακοπή των εργασιών του αλλά και την υποβολή αιτήματος για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης στην οποία προχώρησε ένα χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το χρηματιστήριο Youbit, το οποίο είχε δεχθεί το πρώτο χτύπημα τον Απρίλιο, όταν κλάπηκαν σχεδόν 4.000 bitcoins σε μια κυβερνοεπίθεση που οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας συνέδεσαν με τη Βόρεια Κορέα.

Το Youbit ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι δέχθηκε δεύτερη επίθεση χάκερ στις 4:35 τοπική ώρα την Τρίτη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το 17% των συνολικών παγίων του.

Ωστόσο το χρηματιστήριο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το ύψος της ζημιάς, αλλά ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις όλων των πελατών σε κρυπτονομίσματα θα υποστούν κούρεμα 75% επί της αρχικής τους αξίας, προσθέτοντας ότι έχει διακόψει τις συναλλαγές και εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές των πελατών.

Σημειώνεται πως τα χτυπήματα των χάκερ αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για τα κρυπτονομίσματα. Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο πρόβλημα με τα κρυπτονομίσματα είναι η αποθήκευσή τους, καθώς τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια δεν είναι πλήρως ασφαλή σε επιθέσεις χάκερ, όταν αυτά γίνονται στους προσωπικούς υπολογιστές των κατόχων κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, όταν κάποιος έχει στον υπολογιστή ή στο κινητό του ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι με κρυπτονομίσματα και κάποιος χάκερ καταφέρει να “μπει” στα αρχεία του υπολογιστή του, τότε εύκολα θα αποκτήσει και τον έλεγχο του ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Σημειώνεται πως το “χακάρισμα” κάθε υπολογιστή μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ακόμη και μέσω ενός απλού μαιλ το οποίο μόλις ανοίξει ο χρήστης θα “μολύνει” τον υπολογιστή του, δίχως να φανεί καμία αλλαγή στις λειτουργίες του υπολογιστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ