Στη Vivo θα κάνει πρεμιέρα ο ενσωματωμένος στην οθόνη σαρωτής αποτυπωμάτων

Πριν λίγες μέρες η Synaptics αποκάλυψε πως έχει έτοιμο τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος θα είναι ενσωματωμένος στην οθόνη του κινητού, κάνοντας πραγματικότητα τα bezelless κινητά (δηλαδή τα κινητά στα οποία η οθόνη καταλαμβάνει ολόκληρη την μπροστινή τους πλευρά).

Προκειμένου να έχουμε κινητά που η μπροστινή τους πλευρά θα αποτελείται μόνο από οθόνη, οι κατασκευαστές θα πρέπει να ξεπεράσουν 2 βασικά προβλήματα. Το ένα είναι η σάρωση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη και το δεύτερο η μπροστινή κάμερα μαζί με τους αισθητήρες ή ότι άλλο χρειάζεται η νέα τεχνολογία. 

Σε ότι έχει να κάνει με τον σαρωτή αποτυπωμάτων, η λύση μπορεί να είναι απλή, άλλωστε χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από πολλούς κατασκευαστές. Ότι δε χωράει μπροστά, πάει από πίσω και έτσι υπάρχουν πολλά τηλέφωνα στα οποία ο σαρωτής βρίσκεται στο πίσω μέρος, ενώ ξεχωρίζει και η πρόταση της Razer που έβαλε τον σαρωτή πάνω στο κουμπί power του τηλεφώνου. 

Το μεγάλο στοίχημα όμως των κατασκευαστών είναι η τοποθέτηση του σαρωτή πάνω στην οθόνη, κάτι που θα αποτελέσει και αρκετά δυνατό σημείο για την προώθηση της συσκευής, αφού ”πουλάει” καλύτερα εμπορικά. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν διάφορα πρωτότυπα που υλοποιούσαν αυτή την τεχνολογία, κανένα όμως δεν ήταν έτοιμο να μπει στην παραγωγή. 

Όλα άλλαξαν όταν πριν μερικές μέρες η Synaptics ανακοίνωσε πως όχι μόνο έχει την τεχνολογία να το κάνει, αλλά πως είναι και έτοιμη να τη βάλει σε μαζική παραγωγή, αποκαλύπτοντας κιόλας πως η μαζική αυτή παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει, σε συνεργασία με ένας από τους 5 κορυφαίους ΟΕΜ κατασκευαστές, χωρίς όμως να αποκαλύψει σε ποιον. 

Σήμερα ο Πάτρικ Μούρχεντ, ο οποίος είναι τεχνολογικός αναλυτής, αποκάλυψε πως ο μυστικός κατασκευαστής με τον οποίο συνεργάζεται ήδη η Synaptics δεν είναι άλλος από την Vivo, με τη συσκευή προ-παραγωγής να χρησιμοποιεί σαρωτή κάτω από την οθόνη ο οποίος δουλεύει κανονικά. Όπως δήλωσε στο Forbes ο Μούρχεντ, η σάρωση δουλεύει γρήγορα, χωρίς προβλήματα και αυτή την περίοδο είναι σε φάση ρυθμίσεων του software έτσι ώστε η χρήση της να είναι φιλική προς τον χρήστη. 

Η προηγούμενη απόπειρα και παρουσίαση πρωτοτύπου με σάρωση αποτυπώματος στην οθόνη, είχε γίνει από την Qualcomm τον Ιούνιο και πάλι η συσκευή στην οποία είχε παρουσιαστεί, ήταν της Vivo. 

H Synaptics προσπάθησε να θολώσει λίγο τα νερά σε σχέση με την αποκάλυψη του κατασκευαστή με τον οποίο συνεργάζεται ανακοινώνοντας πως αυτός θα είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους στον κόσμο, αφού ναι μεν η Vivo ήταν στους 5 κορυφαίους το πρώτο τρίμηνο του 2017, στο κλείσιμο της χρονιάς όμως, η κατάταξη έχει την Samsung στην κορυφή, με τις Apple, Huawei, Oppo και Xiaomi να ακολουθούν. Βέβαια η Oppo και η Vivo ανήκουν στην ίδια εταιρεία, την BBK Electronics, μαζί με την OnePlus, όμως στις κατατάξεις των εταιρειών αναφέρονται σαν ξεχωριστές μάρκες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ