Το Online εμπόριο πιέζει και μεταμορφώνει τα παραδοσιακά εμπορικά κέντρα

Μια σημαντική συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο των μεγάλων εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη, ολοκληρώθηκε με την συγχώνευση της Αυστραλιανής Westfield Corp. από την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη, της Unibail-Rodamco, έναντι 24,7 δισ. δολαρίων. Η συνδυασμένη αξία των δύο εταιρειών, μετά την συγχώνευση θα φτάσει τα 72 δισ. δολάρια.

Η Westfield είναι μια εταιρεία με βάση την Αυστραλία, με 35 εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μερικών περιοχών φιλέτα όπως το εμπορικό κέντρο στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στην Νέα Υόρκη, αξίας 1,4 δισ. δολαρίων αλλά και στο Λονδίνο. Η Unibail έχει πάνω από 70 εμπορικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα αυξήσει το γεωγραφικό τους αποτύπωμα σε πάνω από 100 τοποθεσίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και αναμένεται να μειώσει το κόστος λειτουργίας κατά 120 εκατ. δολάρια ετησίως. 

Η συμφωνία βοηθάει την επιχείρηση να αντεπεξέλθει καλύτερα στις πιέσεις των online ανταγωνιστών τους, που προσφέρουν τα πάντα στον καταναλωτή με το πάτημα ενός κουμπιού, ή μάλλον σχεδόν τα πάντα. Ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει πιέσει πάρα πολύ τα παραδοσιακά καταστήματα και ειδικά τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να επιθυμούν αυτό που δεν μπορεί να τους παρέχει το ίντερνετ. Την επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών, δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τα παραδοσιακά εμπορικά κέντρα για να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αριστοκρατικά εμπορικά κέντρα, ου προσφέρουν ευκολία στους καταναλωτές σε συνδυασμό με βιωματικές εμπειρίες όπως πίστες πατινάζ, δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, και υπηρεσίες εστίασης. 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ηγέτης του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon, έχει αρχίσει και μπαίνει στην παραδοσιακή αγορά, αρχίζοντας από τα βιβλιοπωλεία. Γιατί η ευκολία είναι ωραία για τους καταναλωτές, αλλά χάνεται η ανθρώπινη επαφή. Και αυτό είναι το τελευταίο που θα μπορέσει να υποκαταστήσει το internet.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ