Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) στην Κίνα

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν στην Κίνα τον Νοέμβριο, οι πωλήσεις των νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV).

Πιο συγκεκριμένα, οι ετήσιες πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 800.000 αυτοκίνητα, καθώς όπως όλα δείχνουν, αποδίδει η φιλική προς το περιβάλλον πολιτική της κυβέρνησης.

Πρόκειται για μια αύξηση πωλήσεων που φτάνει και το 80%, των οχημάτων τύπου NEV στην Κίνα. Σε ετήσια βάση, ως τον Νοέμβριο είχαν πουληθεί περισσότερα από 119.000 οχήματα, όπως ανακοίνωσε χθες η κινεζική ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων (CAAM).

Επιπλέον, σύμφωνα με την CAAM, τον Νοέμβριο κατασκευάστηκαν περίπου 122.000 νέα ενεργειακά οχήματα, κατά 70,1% περισσότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Συνολικά, το 11μηνο, η παραγωγή και οι πωλήσεις ανήλθαν στις 639.000 και τις 609.000 οχήματα αντίστοιχα, σημειώνοντας αύξηση κατά 49,7% και 51,4% σε ετήσια βάση.

Τον Νοέμβριο, οι πωλήσεις των νέων ενεργειακών οχημάτων έφθασαν τα 83.000 αυτοκίνητα ενώ οι πωλήσεις των εμπορικών οχημάτων τις 36.000 αυτοκίνητα.

Η αύξηση αυτή καταγράφεται καθώς η Κίνα εντείνει τις προσπάθειες να ενθαρρύνει τη χρήση νέων ενεργειακών οχημάτων προκειμένου να αποκλιμακωθεί η πίεση στο περιβάλλον, προσφέροντας φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις για την αγορά αυτοκινήτων και δίνοντας εντολή στους κυβερνητικούς οργανισμούς να αγοράσουν περισσότερα οχήματα τύπου NEV.

 

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο καθώς η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για νέα ενεργειακά οχήματα χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης να προωθήσει τη χρήση καθαρής ενέργειας για να προστατεύσει το περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ