O Edge της Microsoft καταλαμβάνει σιγά σιγά τις android συσκευές

Η κυκλοφορία του Edge για android συσκευές πριν δύο περίπου μήνες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πως μέχρι και πριν δύο εβδομάδες ήταν σε δοκιμαστική beta έκδοση προεπισκόπησης. Ακόμα κι έτσι όμως ο Edge πέρασε το 1 εκατομμύριο κατεβάσματα, νούμερο που μπορεί στα κινητά να μην είναι κάτι μεγάλο, αλλά για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά σημαντικό. 

Αν και πρωταθλητής της Microdoft στις android συσκευές δεν είναι άλλος από την σουίτα office με πάνω από 100 εκατομμύρια κατεβάσματα, η ομάδα του Edge έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη, αφού κυκλοφορεί επίσημα περίπου δύο εβδομάδες, ενώ είναι ήδη η τρίτη πιο διάσημη εφαρμογή επικοινωνίας μετά το Messenger και το WhatsApp. 

O Edge είναι ένας πολύ καλός browser και κατάφερε να διώξει πάνω από τη Microsoft το σύννεφο του Internet Explorer, ενώ και η χρήση του Blink Engine του Chrome του έχει δώσει μια πολύ όμορφη, σύγχρονη και γρήγορη μορφή που τον έχουν κάνει αρκετά ελκυστικό. Κουβαλάει αρκετά χαρακτηριστικά από την desktop εκδοχή του, με Favorites, Reading List, New Tab Page και Προβολή Ανάγνωσης. 

Από τα στοιχεία που τον κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό είναι η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης θερμοκρασίας χρώματος για να προσαρμόζεται στις συνθήκες φωτισμού όταν τα φώτα είναι κλειστά και να μην κουράζει τα μάτια στο σκοτάδι, ενώ η λειτουργία “Continue on PC” επιτρέπει την μετάβαση από τον υπολογιστή στο κινητό, επιτρέποντας να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε κλείνοντας τον Edge στα Windows 10. Με αυτό τον τρόπο δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος όταν κάποιος κλείνει το PC και συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει στο κινητό του.  

Αυτό το χαρακτηριστικό τον κάνει ιδιαίτερα χρήσιμο ακόμα και αν η έλλειψη addons γίνεται αρκετά αισθητή σε σελίδες με υπερβολικά πολλές διαφημίσεις, αφού δεν υπάρχει τρόπος, προς το παρόν, να τις αποφύγει κάποιος. Παρόλα αυτά, ο Edge είναι ένας αρκετά καλός εναλλακτικός browser απέναντι σε Chrome και Opera. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ