H Steam απαγόρευσε μέχρι νεωτέρας τις συναλλαγές σε Βitcoin

Όταν η Valve ξεκίνησε να δέχεται Bitcoin για τις αγορές στο Steam, το κρυπτονόμισμα είχε περίπου 450 δολάρια. Σήμερα που το Bitcoin είναι στην περιοχή των 15.000 δολαρίων, η Valve ανακοίνωσε πως “το Steam θα σταματήσει να υποστηρίζει πλεόν το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής, λόγω της υψηλής τιμής του και της διαρκούς μεταβλητότητας της αξίας του”.

Σύμφωνα με την Valve, οι συνεχής μεταβολές της τιμής του Bitcoin και η ραγδαία αύξηση του, έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των χρεώσεων προς τους πελάτες, αφού αυτές γίνονται ποσοστιαία. Για παράδειγμα μέσα στο 2017, η προμήθεια της Valve έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 20 δολάρια, όταν ήταν 0,20 δολάρια την περίοδο που ξεκίνησε να δέχεται Bitcoin. Με την Valve ανήμπορη να ελέγξει τις χρεώσεις, αφού αυτές περνάνε από τρίτους), η εταιρεία φοβάται πως οδηγείται σε “παράλογα υψηλές χρεώσεις για την απόκτηση των παιχνιδιών της” και θέλει να προστατεύσει τους αγοραστές της εταιρείας. 

Η εξαιρετικά ευμετάβλητη τιμή του Bitcoin, έχει φτάσει σε σημείο τα παιχνίδια να έχουν άλλη τιμή όταν ξεκινάει την συναλλαγή ο αγοραστής και άλλη όταν τελειώνει κι ενώ η εταιρεία αναλαμβάνει να επιστρέψει την διαφορά ή να την καλύψει για μελλοντικές αγορές, το διαχειριστικό κομμάτι έχει γίνει πια αρκετά μεγάλο για να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. 

για τους λόγους αυτούς, η Valve ανακοίνωσε πως “σε αυτό το σημείο η συναλλαγή με Bitcoin έχει γίνει ασύμφορη. Μπορούμε να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση και να έχει νόημα για εμάς, όταν καταφέρει το Bitcoin να σταθεροποιηθεί σε ένα σημείο που οι συναλλαγές μαζί του να μην δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα λύνουν”.

Παρά τη ραγδαία του αύξηση το τελευταίο διάστημα, οι συναλλαγές με Bitcoin δεν είναι κάτι το συνηθισμένο, ενώ μόλις πρόσφατα άρχισαν ορισμένες τράπεζες και μεγάλες εταιρείες να το χρησιμοποιούν. Οι χαμηλές ταχύτητες και τα υψηλά διαμεσολαβητικά κόστη, οδήγησαν σε split με το Bitcoin Cash το οποίο είναι πιο ευέλικτο και πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές συναλλαγές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ