Χάρης Μπρουμίδης: “Η Ελλάδα φεύγει από την εποχή του Χαλκού”

Αν και σήκωσε το “γάντι” που πρόσφατα πέταξε (σε όλες τις εταιρείες) ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δίνοντας το δικό του στίγμα και την δική του ερμηνεία σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, εστιάζει στη μεγάλη εικόνα και στην επόμενη ημέρα της αγοράς επισημαίνοντας πως “η Ελλάδα φεύγει από την εποχή του Χαλκού” εκτιμώντας πως σε τρία χρόνια από σήμερα το 75% των συνδέσεων στην χώρα (εταιρικών και οικιακών) θα έχουν ταχύτητες 100 Mbps.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος εστιάζει στο ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα της Vodafone, αλλά και των άλλων εταιρειών, οι οποίες θα ανεβάσουν την Ελλάδα αρκετές θέσεις υψηλότερα από την προτελευταία που βρίσκεται σήμερα στην σχετική λίστα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Premium περιεχόμενο για όλους

Παράλληλα, σε άτυπη και περισσότερο χαλαρή συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Μπρουμίδης αναφέρθηκε, πέρα από τα δίκτυα και την ίνα που σταδιακά θα αντικαταστήσει τον χαλκό στο περιεχόμενο και ιδιαίτερα στο τηλεοπτικό περιεχόμενο το μοντέλο διάθεσης του οποίου πλέον αλλάζει και έτσι μέσα στα επόμενο, όχι πολλά χρόνια, θα βελτιώσει το ποσοστό διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης από το 24% που είναι σήμερα. Σημειώνεται πως το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι σχεδόν 45%.

Όπως σχετικά ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης το νέο μοντέλο είναι η δημιουργία ακριβού – premium περιεχομένου που θα διατίθεται σε πολλούς, όπως π.χ. γίνεται με την τελευταία συμφωνία συνεργασίας με την Forthnet. Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος ανέφερε πως έως το καλοκαίρι του 2018 η εταιρεία θα έχει ολοκληρώσει τις επενδύσεις της σε ότι αφορά τη νέα πρόταση συνδρομητικής τηλεόρασης που θα είναι διαθέσιμη σε όλους και όχι μόνο στους πελάτες της Vodafone η οποία θα εστιάζει στο premium περιεχόμενο.

Οι “τρεις μηχανές ανάπτυξης” της Vodafone

Η ίνα και το περιεχόμενο είναι δύο από τις τρεις “μηχανές” ανάπτυξης που “φορέσει” ο οργανισμός Vodafone για να μπει στη νέα εποχή ο οποίος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής εταιρείας Χάρης Μπρουμίδης, αλλάζει με ρυθμούς που ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών που πλέον είναι γεγονός και πραγματικότητα σε χώρες προηγμένες τεχνολογικά όπως π.χ. το IoT, τα νέα δίκτυα, αλλά και το 5G θα είναι η τρίτη μηχανή ανάπτυξης που θα “φορέσει” ο οργανισμός Vodafone στα επόμενα χρόνια.

Οικονομική αισιοδοξία

Εστιάζοντας περισσότερο στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο ήταν θετικό για το σύνολο της αγοράς τηλεπικοινωνιών και όχι μ0νάχα για την Vodafone ο κ. Μπρουμίδης η οποία σε ετήσια βάση κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης +4,5% εκτίμησε πως η χώρα, αλλά και η αγορά πέρασαν τον “κάβο” και πλέον μπορούν να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλόν.

Η “κόντρα” με τον ΟΤΕ

Αν και σήκωσε, όπως προαναφέραμε, το “γάντι” που πέταξε ο κ. Τσαμάζ, ο Χάρης Μπρουμίδης θέλησε ταυτόχρονα να μην ρίξει άλλο νερό στον μύλο αυτής αντιπαράθεσης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν του αρέσουν οι “κοκορομαχίες”. Έτσι κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής του ΟΤΕ, να δουν την μεγάλη εικόνα και να αφήσουν στην άκρη τους όποιους εγωισμούς προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουν στην τεχνολογική επανάσταση που συντελείται στη χώρα και απαιτεί δισεκατομμύρια επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος ανέφερε πως όλες οι εταιρείες, μέσω των αρμόδιων υπουργείων, ζητούν περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ για επενδύσεις.

Παρών στις εξελίξεις

Τέλος, ο Χάρης Μπρουμίδης ανέφερε πως η Vodafone, τόσο σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Forthnet, όσο και σε ότι αφορά τις αντίστοιχες στη Cyta δηλώνει “παρών” παρακολουθώντας τις εξελίξεις και ετοιμάζοντας τις δικές προτάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ