Το P11 της Huawei ίσως έχει τριπλή πίσω κάμερα στα 40ΜΡ και 24ΜΡ μπροστά για απίστευτες selfies!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδίκτυο, η Huawei αναμένεται να ταράξει για τα καλά την αγορά των smartphones και να διεκδικήσει ακόμα και την κορυφή, εκτοπίζοντας τη Samsung και την Apple στο δρόμο της για να γίνει ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο. 

Από σελίδες που εξετάζουν τα εσωτερικά νέα των εταιρειών και ανακαλύπτουν πιθανές διαρροές, εμφανίστηκε μια πληροφορία για το επόμενο flagship της Huawei το P11 το οποίο αν κυκλοφορήσει με τα χαρακτηριστικά που εμφανίστηκαν, θα κάνει τους υπόλοιπους μεγάλους να χάσουν τον ύπνο τους. 

Αν οι διαρροές ισχύουν, το επόμενο P11 θα παρουσιάσει μια υλοποίηση στις κάμερες που μέχρι στιγμής έχει υπάρξει μόνο σε σχέδια χρηστών για το ιδεώδες τηλέφωνο, καθώς όπως όλα δείχνουν θα έχει 3 κάμερες στο πίσω μέρος (ας το ξαναπούμε: ΤΡΕΙΣ κάμερες στο πίσω μέρος) με την κάθε μία να είναι ανάλυσης 40 ΜΡ. Ενώ όλες οι εταιρείες εξερευνούν τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να εκμεταλλευτούν την διπλή πίσω κάμερα, η Huawei δείχνει έτοιμη να πειραματιστεί με τρεις. Αν και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πως θα δουλεύει αυτό το setup, θα τολμήσουμε να εικάσουμε πως η μια θα είναι η μονόχρωμη, η δεύτερη θα έχει πολύ ανοιχτό διάφραγμα (ίσως φτάσει κάπου κοντά στο f/1,4) κάτι που θα επιτρέψει μεγάλη ευελιξία με το βάθος πεδίου και θα πάει το bokeh εφέ σε νέα επίπεδα, ενώ η τρίτη θα έχει κάποιου είδους οπτικό ζουμ, μένοντας να δούμε πως θα υλοποιηθεί καθώς το όλο και μικρότερο πάχος των κινητών δεν επιτρέπει πολλές λύσεις. Βέβαια τα 40ΜΡ και των τριών καμερών είναι ένα νούμερο που θα δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο στους καταναλωτές, αφού δεν βλέπουμε συχνέ τέτοια νούμερα από τα κινητά τηλέφωνα. 

Το μόνο άλλο τηλέφωνο που έχει δείξει τέτοια νούμερα σε ανάλυση, ήταν το Lumia 1020 η εμπορική αποτυχία των windows phones όμως δεν του επέτρεψαν να εξελίξει και να δείξει μέχρι που μπορούσε να φτάσει. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η μπροστινή κάμερα σύμφωνα με τις διαρροές θα είναι στα 24 ΜΡ, που σημαίνει πως όσοι αγαπάνε τις selfies θα βρουν στο Ρ11 τον παράδεισο τους. Φυσικά υπεύθυνη για τις κάμερες θα είναι και πάλι η Leica.

Δεν ξέρουμε αν αυτές οι φήμες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ή είναι ένα media παιχνίδι από την Huawei για να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού εστιασμένο στις κινήσεις της, όμως το γεγονός ότι λίγο μετά την δημοσιοποίηση των διαρροών η εταιρεία έτρεξε να κατεβάσει τις πληροφορίες από παντού, δείχνει πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. 

Φτάνει όμως μια εντυπωσιακή, έστω και πέρα από κάθε φαντασία, υλοποίηση κάμερας για να κερδίσει κάποιος το παιχνίδι των εντυπώσεων και τις πωλήσεις στα σύγχρονα smartphones; Δυστυχώς όχι, αφού το μεγάλο στοίχημα των εταιρειών και ο κύριος ανταγωνισμός είναι στις οθόνες και ο αγώνας για το ποιος θα παρουσιάσει πρώτος το πρώτο bezeless κινητό (οθόνη δηλαδή χωρίς περιθώρια). 

Αν και τίποτα στις διαρροές δεν υπονοεί οτιδήποτε για την οθόνη, στην περίπτωση που η Huawei παρουσιάσει πακέτο οθόνη και κάμερες σε ένα τηλέφωνο, πολύ δύσκολα οι άλλες εταιρείες θα καταφέρουν να την φτάσουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ