Βασικά καληνύχτα σας (μας)!

 

 

Στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε βάση στρατηγικής ή αποτέλεσε έμπνευση της στιγμής, προχώρησε σε μια πολιτική απρέπεια καληνυχτίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής.

Η αναφορά αυτή αναπαράχθηκε από το σύνολο του Τύπου, κορυφαίο θέμα συζήτησης για περισσότερες από 24 ώρες (λες και η χώρα δεν έχει άλλα προβλήματα), καθώς στους περισσότερους η αναφορά αυτή θύμισε την αντίστοιχη αναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου στον μεγάλο του πολιτικό αντίπαλο, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι πολιτικοί και η πολιτική εμφανίζουν να “παίζουν” με όρους καθαρά επικοινωνιακούς, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με αντίστοιχες αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αδιαφορώντας για όσο συμβαίνουν στη χώρα και στην καθημερινότητα των πολιτών. Επιμένουν λοιπόν, ακόμη και σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο, να ακολουθούν εκφράσεις εντυπωσιασμού με στόχο να γίνουν θελκτικοί στο δικό τους κοινό αγνοώντας όντα συμβαίνουν στην κοινωνία.

Η κοινωνία και οι πολίτες, από την πλευρά τους, εμφανίζονται να είναι αποσβολωμένοι από όσα συμβαίνουν, καθώς καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ξεκάθαρα εχθρικό κράτος το οποίο ενδιαφέρεται μονάχα για τους φόρους που θα μαζέψει και δυστυχώς – ακόμη και σήμερα -πόσα παιδιά του “συστήματος” θα “βολέψει”, είτε αυτά κοιτούν αριστερά, είτε δεξιά. Το μόνο που έχει ενδιαφέρον για το κράτος είναι αν τα παιδιά αυτά είναι συστημικά και ευτυχώς (για τους ίδιους και το κράτος φυσικά) οι συστημικοί είναι ακόμη πληθυσμιακά ένα σοβαρό μέγεθος της κοινωνίας.

Τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας φυσικά μπορούν να πάνε για ύπνο αν και προσωπικά δεν είμαι σίγουρος πόσο θα δουλεύει η τύχη τους όταν αυτοί κοιμούνται τον ύπνο τον βαθύ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ