Τα Windows 10 έφτασαν τους 600 εκατ. χρήστες

Στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της η Microsoft ανακοίνωσε πως τα Windows 10 είναι πια εγκατεστημένα σε 600 εκατ. συσκευές, με την εταιρεία να χρειάστηκε 27 μήνες για να επιτύχει αυτό τον αριθμό ορόσημο. 

Τα Windows 10 χρειάστηκαν ένα μήνα για να εγκατασταθούν σε 75 εκατ. συσκευές, 10 εβδομάδες για τις 100 εκατ, λιγότερους από 6 μήνες για να φτάσουν τους 200 εκατ χρήστες , 9 μήνες για τις 300 εκατ εγκαταστάσεις, 350 εκατ μετά από 11 μήνες, 400 εκατ μετά από 14 μήνες και 21 μήνες για το μισό δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις,.

Αρχική πρόθεση της Microsoft ήταν το 1 δισ. εγκαταστάσεις σε “δύο με τρία χρόνια”, όμως αυτή η σκέψη γρήγορα ξεχάστηκε, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις, θα είναι το 2020 που θα λογικά φτάσει αυτό το νούμερο. 

win10

Όπως φαίνεται και από το γράφημα, η εξάπλωση των Windows 7 και 8 στην αρχή ήταν πανομοιότυπη, όμως σύντομα έγινε φανερό ότι τα 8 δεν είχαν την απήχηση που είχε ο πρόγονος τους, ενώ και η Microsoft σταμάτησε να δημοσιεύει στοιχεία μετά τις πρώτες 200 εκατ. εγκαταστάσεις.

Τα Windows 10 ξεκίνησαν πιο δυναμικά από τα δύο προηγούμενα λειτουργικά και υπάρχουν τουλάχιστον 3 καλοί λόγοι που συνέβη αυτό. 

  • Στην αρχή τα Windows 10 ήταν δωρεάν διαθέσιμα μέσω αναβάθμισης από τα Windows 7 & 8, κάτι που κράτησε ένα χρόνο και αυτός είναι ο λόγος που η Microsoft μετράει εγκαταστάσεις και όχι πωλήσεις
  • Μέσα στις εγκαταστάσεις των Windows 10 η Microsoft υπολογίζει τα κινητά, tablet, ΧΒοχ και διάφορες άλλες συσκευές. Η Microsoft αναφέρει εγκατεστημένες συσκευές και όχι PC γι΄αυτό το λόγο. 
  • Όσο προχωράει ο καιρός και καινούργια Windows κυκλοφορούν στην αγορά, αυτή έχει μεγαλύτερο αριθμό συσκευών, υπολογιστών και κινητών συσκευών που χρησιμοποιούν Windows. Έτσι ακόμα και το ίδιο ποσοστό διείσδυσης σε μεγαλύτερη βάση, σημαίνει μεγαλύτερα νούμερα. 

Άλλος ένας λόγος που τα Windows 10 έχουν τόσο μεγάλη διείσδυση, είναι πως αντίθετα με τα προηγούμενα λειτουργικά, αυτά είναι ”υπηρεσία” με αποτέλεσμα τη συνεχή αναβάθμιση με νέα χαρακτηριστικά και όχι μόνο διορθώσεις, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με τους προγονούς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ