To HONOR V10 παρουσιάστηκε στην Κίνα με τον Kirin 970 και Android 8.0. Πότε έρχεται Ευρώπη

Η Honor παρουσίασε το τελευταίο της flag κινητό, το Honor V10. Η θυγατρική της Huawei αποκάλυψε τη συσκευή σε ένα ειδικό event στο Πεκίνο, δείχνοντας μια γρήγορη ματιά σε χαρακτηριστικά, σχεδιασμό και τεχνικές λεπτομέρειες, πριν την επίσημη αποκάλυψη του τηλεφώνου στην Ευρωπαϊκή αγορά, που θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 5 Δεκεμβρίου

Στις μέρες μας δε μπορείς να παρουσιάσεις flagship κινητό αν δεν έχει οθόνη σχεδόν σε όλη την πρόσοψη της συσκευής και το Honor V10  ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις, αν και όχι απόλυτα. Όπως και με το αδερφάκι του, το Huawei Mate 10, το Honor φέρει “fullview” οθόνη με αναλογία 18:9.

Η οθόνη είναι 5,99” LCD με ανάλυση 1080χ2160 (Full HD+) και δεν την λες απόλυτα bezel-less αφού τόσο στο κάτω όσο και στο πάνω μέρος έχει χώρο για να χωρέσει σαρωτή αποτυπωμάτων (στο κάτω μέρος) και φωτογραφική μηχανή μαζί με διάφορους αισθητήρες στο πάνω. 

Στο εσωτερικό της συσκευής χτυπάει ο οχτα-πύρηνος Kirin 970 που είδαμε και στο Mate 10, ενώ από άποψη μνήμης και χωρητικότητας, το Honor έρχεται σε 3 επιλογές, που ξεκινάνε από 4GB/64Gb για το βασικό μοντέλο και φτάνουν τα 6GB/128GB στο κορυφαίο, με όλα τα μοντέλα να δέχονται επέκταση μνήμης μέχρι τα 256 GB.

kkkkkk

Φυσικά το Honor δε θα μπορούσε να μην ακολουθεί την σύγχρονη τάση που θέλει τα flag κινητά να έχουν διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, άλλωστε η Huawei ήταν από τις πρώτες εταιρείες που το υλοποίησαν. Αντίθετα όμως με τα κινητά της μαμάς εταιρείας, το Honor παρόλο που έχει διπλή κάμερα (έγχρωμη 16 ΜΡ και ασπρόμαυρη 20 ΜΡ) αυτές δεν είναι της Leica. 

Τα σημαντικά νέα όμως έρχονται από το εμπρός μέρος της συσκευής, στο πάνω μέρος της οποίας το Honor V10 έχει το αντίστοιχο του Face iD που είδαμε στο iPhone Χ, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη που υποστηρίζει ο Kirin 970 μπορεί μέσω της μπροστά κάμερας των 13ΜΡ να αναγνωρίσει αν κάποιος άλλος από τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου κοιτάζει το τηλέφωνο και να κρύψει τις εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα. 

Το Honor V10 έρχεται με το καινούργιο Emui 8.0 πάνω από το Android 8.0 Oreo και διαθέτει μια αρκετά καλή μπαταρία 3,750 mAh που επιτρέπει γρήγορη φόρτιση (σύμφωνα με την Honor, 50% φόρτιση σε μισή ώρα) ενώ διατηρεί την υποδοχή για ακουστικά. 

Με μεταλλική κατασκευή, έντονα διαθέσιμα χρώματα και πολύ καλά χαρακτηριστικά, το Honor V10 αναμένεται να ταράξει τα νερά, ειδικά αν η τιμή του διατηρηθεί σχετικά κοντά στα επίπεδα των 409 δολαρίων που θα κάνει στην Κινεζική αγορά. 

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε να το δούμε από κοντά στην επίσημη παρουσίαση του τον Δεκέμβριο, όπου θα κάνουμε και αναλυτική παρουσίαση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ