Μ. Τσαμάζ: Οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους καταρρέουν και φταίνε οι συνδικαλιστές

Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης με τους εργαζομένους, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και εξέφρασε την ανησυχία του για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Κατέδειξε στη συνέχεια σαν υπεύθυνους της αποτυχίας των συνομιλιών τους συνδικαλιστές, οι οποίοι όπως είπε “είναι εγκλωβισμένοι στις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους εργαζόμενους και οδηγούν τις συνομιλίες στα βράχια”. 

Τόνισε επίσης πως στην περίπτωση που οι συνομιλίες δεν ευοδωθούν μέχρι το τέλος του χρονικού ορίου της σημερινής ισχύουσας σύμβασης, τότε οι εργαζόμενοι αυτόματα θα ενταχθούν στο πλαίσιο της βασικής σύμβασης εργασίας και θα χάσουν όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν έως σήμερα. 

Ο Μ. τσαμάζ θεωρεί εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας την απαίτηση του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων του ΟΤΕ για αυξήσεις 11% και επιστροφή των μισθών στην προ-μνημονίου εποχή, καθώς επίσης και μονιμότητα των εργαζομένων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ