Σταθερή άνοδος για το IQOS με 2,5% μερίδιο αγοράς και νέα κάθετη μονάδα παραγωγής

Με όραμα “ένα κόσμο χωρίς καπνό από τσιγάρο” η Παπαστράτος μετατρέπει το εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής Heets, των ράβδων καπνού που χρησιμοποιούνται στην συσκευή IQOS, με στόχο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του εργοστασίου, να είναι σε θέση να παράγει 20 δισ. heets ετησίως, δημιουργώντας παράλληλα 400 νέες θέσεις εργασίας. 

iqos corner

Τι είναι όμως τα Heets και το IQOS;

Το IQOS παρουσιάστηκε στην Ελληνική αγορά πριν ένα χρόνο περίπου και αποτελεί την πατενταρισμένη πρόταση της Philip Morris σύμφωνα με την οποία αντί να έχουμε καύση του καπνού όπως στα παραδοσιακά καπνικά προϊόντα, έχουμε θέρμανση σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείτε μια καπνιστική εμπειρία χωρίς να καίγεται ο καπνός. 

Αντίθετα με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά τα οποία περιέχουν νικοτίνη, το IQOS χρησιμοποιεί πραγματικό καπνό. Το IQOS θεωρείται Προϊόν Μειωμένου Κινδύνου και προήλθε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Phillip Morris, πρώτο σε μια σειρά προϊόντων που θα παρουσιαστούν τα επόμενα χρόνια, τα οποία έχουν σκοπό την μείωση έως και την εξαφάνιση του καπνού του τσιγάρου από το στενό μας περιβάλλον.

Το IQOS παρουσιάστηκε στην Ελληνική αγορά το 2016 με αφετηρία την Αθήνα, ενώ πρόσφατα έχει λανσαριστεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Κυκλοφορεί σε 20 χώρες ενώ ως το τέλος του έτους αναμένεται η κυκλοφορία του να έχει επεκταθεί σε 30-35 χώρες. 

Η Philip Morris έχει καταθέσει αίτηση στον FDA -τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για την αδειοδότηση του IQOS σαν Προϊόν Μειωμένου Κινδύνου για την αμερικανική αγορά, κάτι που όταν αδειοδοτηθεί, αναμένεται να εκτοξεύσει τις πωλήσεις και τα μερίδια του προϊόντος. 

Μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας, το IQOS έχει κατακτήσει 2,5% μερίδιο αγοράς στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία προϊόντων καπνού, ενώ αυτό το ποσοστό αναμένεται να επεκταθεί με το άνοιγμα νέων καταστημάτων παρουσίασης και προώθησης, καθώς και με τις νέες γεύσεις που θα κυκλοφορήσουν σύντομα και θα δώσουν ακόμα περισσότερες επιλογές σε όσους θέλουν ένα κόψουν το τσιγάρο συνεχίζοντας να καπνίζουν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ