Στην τελική ευθεία η κούρσα διεκδίκησης της Forthnet

Το απόγευμα της Δευτέρας εξέπνευσε η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την Forthnet, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί ο συμβουλευτικός οίκος Νοmura.

Οι επενδυτές που εκδήλωσαν το αρχικό τους ενδιαφέρον συμμετέχοντας στη διαδικασία τηρούν επίσης στάση αναμονής. Από την πλευρά της Wind αλλά και της Vodafone δεν έγινε κανένα επίσημο σχόλιο ή τοποθέτηση αναφορικά με τον εάν κατατέθηκε μη δεσμευτική προσφορά. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι παρέμειναν στη διαδικασία, καίτοι χωρίς να μεταβάλλουν τους βασικούς άξονες της πρότασής τους που περιλαμβάνει σημαντικό “κούρεμα” των δανείων της Forthnet. 

Στην περίπτωση της Apollo Global Management, οι πληροφορίες επιμένουν πως το αρχικό της ενδιαφέρον, έφερε νέα δεδομένα στο διαγωνισμό. Αν και δεν επιβεβαιώνεται η κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς στο διαγωνισμό, έμπειρα στελέχη της αγοράς αξιολογούν την παρουσία του fund ως το σχήμα μέσω του οποίου θα επιτραπεί μια ευρείας έκτασης λειτουργική αναδιάρθρωση της Forthnet προτού η υπόθεση προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. 

Όσο για τη συμμετοχή της PCCW, βραχίονα διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), το ενδιαφέρον συνίσταται στην ταυτόχρονη παρουσία της και στο διαγωνισμό για την πώληση της Cyta Ελλάδος, το δεύτερο στάδιο του οποίου, αυτό της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου.

Στην περίπτωση της Forthnet, πάντως, είναι ξεκάθαρο πως το αποκλειστικό περιεχόμενο που διαθέτει αποτελεί σημαντικό δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους. Η εταιρεία κατάφερε, και σε περίοδο πριν ολοκληρωθεί το ΜΟΔ που εξέδωσε, να επεκτείνει τη σύμβαση με τη Superleague για την μετάδοση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και να επεκτείνει την αποκλειστική συνεργασία της με τη Euroleague έως το 2020. Το νέο φορμάτ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ έχει αναδείξει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν, φέρνοντας νέους συνδρομητές στη Forthnet. Στο πρώτο εξάμηνο του 2017, οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών της εταιρείας ανήλθαν στις 423 χιλιάδες.

Σημειώνεται πως η  Νοmura International υλοποιεί το διαγωνισμό σχετικά με τα ανοίγματα (exposures) των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών (33% του μετοχικού κεφαλαίου) και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της εταιρείας και των θυγατρικών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ