Eurobank: Στη Λάμψα το ακίνητο που στεγάζει το King George

Επίσημα πλέον περνά στην Λάμψα,το ακίνητο του ξενοδοχείου King George μετά την έγκριση της Eurobank.

Με σημερινή της ανακοίνωση η τράπεζα γνωστοποίησε πως το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε τη μεταβίβαση του ακινήτου στο οποίο λειτουργεί το ξενοδοχείο King George, στην Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, έναντι τιμήματος 43 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων εγγράφων για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοραπωλησίας βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Σημειώνεται πως η Λάμψα άσκησε το δικαίωμα προτιμήσεως που είχε ως μισθώτρια του ακινήτου και το αγόρασε προσφέροντας 43 εκατ. ευρώ που ήταν και η μεγαλύτερη προσφορά που είχε δοθεί στον διαγωνισμό της τράπεζας.

Ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη προσφορά, η οποία ήταν ύψους 43 εκατ. ευρώ και είχε δοθεί από τον αμερικανικό όμιλο real estate Hines, που πρόσφατα αγόρασε και το ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού. Η εισηγμένη Λάμψα, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη,  αφού ενημερώθηκε για τις προσφορές από την Eurobank αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα προτίμησης που είχε και πρόσφερε το ίδιο ποσό. 

Σημειώνεται ότι η Λάμψα είναι σήμερα εκμισθώτρια του King George για 20 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 700.000 ευρώ και λειτουργεί η ίδια το ξενοδοχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ