Ισραηλινή επένδυση 100 εκατ. δολαρίων στο Κόσοβο

H Ισραηλινή εταιρεία OAPI, η οποία ειδικεύεται στα αγροτοβιομηχανικά έργα και τις αγροτικές επενδύσεις εξέφρασε την προθυμία να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια (85,2 εκατ. ευρώ) στο Κόσοβο, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας.
Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία των ισραηλινών επενδυτών με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της OAPI, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κοσόβου Φατμίρ Λιμάι

Στην συνάντηση ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Joshua Shlomiuk, εξέφρασε το ενδιαφέρον του να επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων σε αγροτικές υποδομές στο Κόσοβο.

“Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα δημιουργήσει από 800 έως 1.000 θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην εκπαίδευση των αγροτών με την πιο σύγχρονη τεχνολογία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της OAPI, σύμφωνα με δελτίο τύπου που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

“Είναι ένα πρώτο βήμα προς μια συγκεκριμένη οικονομική συνεργασία και χαίρομαι που οι επενδυτές αυτοί υποστηρίζονται και ενθαρρύνονται από το ισραηλινό κράτος”, δήλωσε ο Λιμάι.

Σημειώνεται πως η εταιρεία Oz Agribusiness Projects & Investments Ltd. (OAPI) ειδικεύεται σε έργα κλειστού τύπου στον γεωργικό τομέα, όπως θερμοκήπια, βιομηχανίες συσκευασίας, φάρμες πουλερικών και γαλακτοκομικές μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ