Η Σλοβενική Gorenje σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου

Η Σλοβενική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Gorenje βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου με σκοπό να υποστηρίξει το σχέδιο της μακροπρόθεσμης ανάπτυξη της.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, την Πέμπτη στο χρηματιστήριο της Λιουμπλιάνα “Ο επιλεγμένος στρατηγικός εταίρος θα μπορούσε επίσης να γίνει μέτοχος της Gorenje”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι θα αναθέσει σε έναν διεθνούς φήμης οικονομικό σύμβουλο να υποστηρίξει τις δραστηριότητές της. Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2018, πρόσθεσε.

Η Gorenje συγκαταλέγεται στις μικρότερες εταιρείες στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς περίπου 4%, ωστόσο αποτελεί μια σημαντική βιομηχανική παραγωγή στην Σλοβενία. 

Η εταιρεία ελπίζει ότι με τη βοήθεια ενός στρατηγικού εταίρου μπορεί να επιδιώξει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της, να ενισχύσει τη δύναμη του brand της εταιρείας, να αποκτήσει πρόσβαση σε κυριότερους διαύλους διανομής, να επιταχύνει την καινοτομία των προϊόντων και την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων της.

Σημειώνεται πως τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Panasonic αποφάσισε να μην αυξήσει το μερίδιό της στη Gorenje από το 10,74%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ